Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Siirtouutiset

Teemu Pukki menetti tutkaparinsa – seurahistorian suurin kauppa

Buendia siirtyy Aston Villaan
AOP

Nyt se on varmaa, että Teemu Pukin tutkapari Emiliano Buendia siirtyy kesällä Norwichista Aston Villaan.

Edellisen kolmen vuoden aikana Norwich on laittanut pystyyn yhden jos toisenkin komean hyökkäyspään esityksen. Ja tämän keskiössä on usein ollut Emiliano ”Emi” Buendian ja Teemu Pukin yhteistyö.

Nyt Norwich on kuitenkin joutunut taipumaan isojen seurojen tarjouksille.

Buendia siirtyy Aston Villaan 33 miljoonalla punnalla. Tähän saattaa tulla vielä lisäksi 5 miljoonaa puntaa erilaisia suoriutumisbonuksia. Lisäksi jos pelaaja myydään eteenpäin, saa Norwich 10% myyntihinnasta.

Siirto on kummankin seuran historian suurin.

Norwichille summa tarkoittaa mahdollisuutta vahvistaa joukkuetta ennen siirtymistä takaisin Valioliigaan. Sillä voittoa pelaajan myynnillä tehtiin reippaasti. Buendia nimittäin siirtyi Norwichiin vuonna 1,5 miljoonalla punnalla Getafesta vuonna 2018.

Aston Villalle tämä taas tarkoittaa tasaista joukkueen tason nostoa. Viime kaudella joukkue teki ennätys siirtonsa ostamalla Ollie Watkinsin 28 miljoonalla punnalla Brentfordista. Ja mies maksoi itsensä takaisin 14 maalilla ja 5 maaliin johtaneella syötöllä ensimmäisellä kaudellaan.

Aston Villassa varmasti iloitaankiin, jos tämä ostos maksaa itsensä takaisin samalla tavalla.

Norwichin on tehtävä hyviä hankintoja kesällä

Siinä missä Pukki on latonut maaleja viime kausina, on Buendia luonut maalitilanteita ja antanut hyviä maaliin johtavia syöttöjä. Tällä kaudella Buendia antoi koko Mestaruussarjan eniten maaliin johtaneita syöttöjä, ja tämän lisäksi teki 12 maalia.

Viimeksi kaudella 2019-20 Norwich tippui Valioliigasta heti sinne noustuaan. Silloin ongelmia oli usein puolustuspäässä, mutta hyvä hyökkäyspeli piti joukkuetta mukana otteluissa.

Norwichin budjetilla 33 miljoonan punnan siirto on valtava. Mutta samalla joukkue joutuu kolmen vuoden rakentamisen jälkeen löytämään uuden reseptin otteluiden voittamiseen.

Emi Buendian ja Teemu Pukin yhteistyötä ei nimittäin tulla helposti korvaamaan.

Kesän jälkeen tulemmekin näkemään onnistuuko Norwich siirtomarkkinoilla yhtä hyvin kuin se onnistui hankkiessaan Pukin ja Buendian vuonna 2018. Vai tullaanko taas näkemään vain pyrähdys Englannin korkeimmalla sarjatasolla.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Siirtouutiset