Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Siirtouutiset

Yllätysnimi arvioitu maailman kalleimmaksi pelaajaksi – top-10 ei mahtunut Kane, Messi eikä Ronaldo

Phil Foden maailman arvokkain pelaaja
AOP

CIES Football Observatory on laittanut pelaajat arvojärjestykseen ja listan kärjestä löytyy hieman yllättäen Phil Foden.

Observatorio on kehittänyt oman ekonomisen mittarinsa minkä pohjalta se tekee pelaajien arvoista laskelmia. Keskeisiä indikaattoreita ovat muun muassa pelaajan ikä, suoritukset, omistajaseuran arvo ja inflaatio. Näiden pohjalta CIES yrittää tehdä arvioita pelaajista pyydettävistä todennäköisistä siirtosummista.

Tämä laskutapa nostaakin erityisesti isoissa seuroissa pelaavien nuorukaisten hintoja. Eikä ihme, sillä isojen seurojen on harvoin pakko myydä. Sen sijaa listalle ei ole mahtunut hieman vanhempaa maailman parhaimmistoon kuuluvaa kalustoa kuten Harry Kanea, Lionel Messia tai Cristiano Ronaldoa.

Mielenkiintoisia havaintoja listauksesta kuitenkin löytyy.

Yksi yllättävä asia on, että Erling Braut Haaland (20v), joka takoi 41 maalia 41 pelissä edelliskaudella, löytyy vasta sijalta neljä. On kuitenkin huhuttu, että ainakaan tänä kesänä nuori norjalainen ei liikkuisi alle 170 miljoonan punnan.

Kärkikolmikon paikan on sen sijaan vienyt englantilaistrio Phil Foden (21v), Mason Greenwood (19v), Marcus Rashford (23v).

Top-10 ainut puolustaja on Bayern Munichin 18-vuotias vasen laitapakki Alphonso Davies. Ainut yli 25-vuotias taas on 26-vuotias Bruno Fernandes.

Jos CIESin pidempää listausta tarkastelee, löytyy myös kallein maalivahti ja keskuspuolustaja. Kunniat menevät Manchester City parivaljakolle Ederson (27v. 53,2m£) ja Ruben Dias (24v. 97,9m£).

CIESin top-10 lista:

1. Phil Foden 163m £
2. Mason Greenwood 153m £
3. Marcus Rashford 137m £
4. Erling Braut Haaland 134m £
5. Bruno Fernandes 132m £
6. Frenkie De Jong 119m £
7. Pedri 114m £
8. Alphonso Davies 113m £
9. Joao Felix 110m £
10. Mason Mount 106m £

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Siirtouutiset