Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut sarjat

UEFA päästää Superliiga-kapinalliset pälkähästä

UEFA keskeuttää Superliiga rangaistukset
AOP

Jalkapallomaailmassa kuohui muutama kuukausi sitten, kun 12 eurooppalaista seurajoukkuetta ilmoitti perustavansa uuden Superliigan. Unelma Superliigasta murskaantui kuitenkin yhtä nopeasti kuin se sai alkunsakin – jalkapallofanit sekä UEFA tuomitsivat sen jyrkästi ja lopulta Superliigan perustajajoukkueet jättivät uppoavan laivan yksi kerrallaan.

Valioliigan kuusi ”suurta” eli Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Arsenal sekä Tottenham olivat mukana perustamassa Superliigaa, mutta päättivät lopulta vetäytyä siitä yksi kerrallaan. Valioliigan kapinaseurat ovat yhteistuumin UEFAN kanssa päättäneet maksaa 22 miljoonan punnan sakon UEFA:lle. Sakko jaetaan tasan kuuden seuran välillä, jolloin jokainen seura maksaa noin 3.6 miljoonaa puntaa. Rahat on tarkoitus käyttää fanien ja yhteisötoiminnan sekä ruohonjuuritason sarjojen kehittämiseen ja hyväksi. Seurojen sakon maksamista on yleisesti pidetty ”hyväntahdon eleenä”. Kaikki kuusi seuraa ovat lisäksi pyytäneet anteeksi, niin faneiltaan kuin muilta Valioliigaseuroiltakin, yritystään irtautua Superliigaan.

Vastaavanlaista hyväntahdon elettä ei ole näkynyt Juventukselta, Barcelonalta tai Real Madridilta, jotka eivät vielä toistaiseksi ole virallisesti vetäytyneet Superliigasta. UEFA suunnitteli seuroille rangaistukseksi mahdollisesti jopa porttikieltoa ensi kauden Mestarien liigaan. Keskiviikkona UEFA ilmoitti kuitenkin, että se keskeyttää toistaiseksi suunnitellut rangaistustoimet Juventusta, Real Madridia sekä Barcelonaa kohtaan.

UEFAN keskiviikkona antama virallinen lausunto kuului näin:
”UEFA on päättänyt keskeyttää toistaiseksi mahdolliset rangaistustoimet FC Barcelonaa, Juventus FC:tä sekä Real Madrid CF:ää vastaan, koskien mahdollisia UEFA:n lailliseen viitekehykseen kohdistuneita rikkomuksia”

Nämä kolme kapinallista uskovatkin edelleen Eurooppalaisen jalkapallon vaativan suuria rakenteellisia muutoksia, erityisesti kun seurat ja liigat ovat kärsineet taloudellisesti suuresti pandemian aikana. Löytyykö vastaus ongelmiin kuitenkaan eksklusiivisesta suurseurojen omasta sarjasta? No, siitä voi olla montaa mieltä, mutta toistaiseksi futisfanien onneksi elitistiseltä Supeliigalta vältytään. Nähtäväksi jää kuitenkin, mikä on Superliigan takana edelleen seisovien seurojen rangaistus vai selviävätkö seurat ilman sanktioita.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut sarjat