Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Veikkausliiga

IS: Valmentajalegenda Kyösti Lampinen lyttää Veikkausliigan tason

Veikkausliigan alkukaudella isketty 89 maalia
AOP

Pitkän uran eri lajien ja urheilijoiden parissa tehnyt Eerikkilän urheiluopiston asiantuntija Kyösti Lampinen tarkkailee Veikkausliigaa nykyisin etäältä, mutta kertoo olevansa huolissaan sarjan tasosta.

Erityistä huolta asiantuntija Kyösti Lampinen kantaa harjoittelun laadusta.

– Toiminnassa pitäisi panostaa enemmän maitohapottomaan nopeuden, ketteryyden, kimmoisuuden ja voimantuoton kehittämiseen sekä puhtaan aerobisen pohjan vahvistamiseen, unohtamatta tietenkään lihastasapainoa, koko kehon lihaskuntoa sekä lantion ja keskivartalon hallintaa. Näin alttius vammoille pienenisi, Lampinen totesi.

Veikkausliiga-pelaajien kuntotaso on Lampisen erityisenä huolen kohteena. Liian moni pelaaja on Lampisen mukaan kauden jälkeen marraskuussa samalla lähtötasolla kuin vuotta aiemmin. Syytä voi hakea joukkueiden vuosirytmistä.

– Ensin on vuosiloma ja kunto laskee, kun pelaajilla menee alas muutama olut ja makkara. Tammikuussa lähdetään harjoittelemaan kovaa ja kunto nousee, mutta kun pelikausi alkaa, aletaan keventämään harjoittelua, jotta oltaisiin terävimpiä peleissä. Mikä nopeasti hankitaan, se nopeasti katoaa, Lampinen viittaa kevätkauden kuntopiikkiin.

Myös joukkueiden rekrytointitoiminta kaipaa miehen mukaan kehitystä. Erityisesti ulkomaalaispelaajien rekrytointi on pahimmillaan melkoista hakuammuntaa.

– Siihen on aina joku syy, miksi ulkomailta tullaan Suomeen. Kun ei ole kunnon scouttausta, teemme ulkomaalaishankintoja liian vähillä tiedoilla, Lampinen moittii.

Seurajohtojen lyhytnäköisyys haittaa myös rekrytointia.

– Kun liigajoukkueen päävalmentajan työpaikka riippuu menestymisestä ja pää on koko ajan vadilla, niin on selvää, että lyhyen aikavälin ulkomaalaisvahvistukset ovat kustannustehokas tapa vaikuttaa asioihin.

Nuoriin pelaajiin panostaminen olisi Lampisen mukaan järkevintä.

– Nuoriin panostaminen on yksi merkittävä tapa vahvistaa seuran sekä urheilullista että taloudellista tilaa. Nuoret pelaajat voi myydä ulkomaille ja vankistaa omaa taloutta. Sehän on ihan sama, onko se nuori ulkomaalainen vai suomalainen.

Nuorien pelaajien harjoittelua pitäisi muutenkin parantaa.

– On selvää, että liigajoukkueen viralliset treenit eivät ole riittäviä nuorten yksilölliseen kehittymiseen. Kaiken kaikkiaan liigajoukkueiden kannalta C-, B-, ja A-juniori-ikäisiin pitää satsata. Nuorten pitää olla tulevaisuudessa paljon parempia kuin nyt, jotta he tulevat liigajoukkueeseen valmiimpina.

Kehitys pitäisi Lampisen mukaan aloittaa aivan ruohonjuuritasolta.

– Meidän pitäisi synnyttää sellaista liikkumisen kulttuuria, jota on Norjassa. Sen avulla suomalaisten jalkapalloilijoiden peruskunto nousisi ja olisimme fyysisesti paremmalla tasolla jo lapsissa ja nuorissa. Silloin voisimme harjoitella aikuisissa ammattimaisemmin, eikä tarvitsisi olla heti valittamassa, jos on vähän enemmän pelejä.

Lähde: Ilta-Sanomat

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Veikkausliiga