Muut

FC Honka taisteli Konferenssiliigan karsinnoissa itselleen arvokkaan tasapelin

Jean Marie Dongou

FC Honka joutui Konferenssiliigan karsinnoissa tiistaina tiukille, mutta onnistui lopulta taistelemaan ottelun arvokkaasti tasoihin.

Espoolaiset matkasivat tiistaina Sloveniaan, jossa se kohtasi NK Domžalen otteluparin ensimmäisessä osaottelussa. Tiukka ottelu päättyi lopulta 1-1 tasapeliin.

Domžale hallitsi ottelua lähestulkoon koko 90 minuuttisen ja laittoi Hongan puolustuksen koville. Slovenialaiset laukoivat ottelussa peräti 17 kertaa, joista 6 oli Honka-maalia kohti. Espoolaiset onnistuivat laukomaan ottelussa 5 kertaa, joista 2 oli maalia kohden.

Ensimmäinen puoliaika pelattiin maaleitta, vaikka Domžale hieman niskan päällä olikin. Toisella puoliajalla se otti kuitenkin ottelun johtoaseman Arnel Jakupovicin maalilla haltuunsa.

FC Hongan Jean Marie Dongou tasoitti ottelun kuitenkin vain seitsemän minuuttia avausosuman jälkeen. Dongoun vire Konferenssiliigassa on ollut kova, sillä mies viimeisteli myös karsintojen viime kierroksella kaksi osumaa, kun espoolaiset kaatoivat färsaarelaisen Runavikin.

Maalipaikkoja espoolaisilla ei tosiaan illan ottelussa montaa ollut, joten Dongou viimeisteli maalin elintärkeästä paikasta. Esityön osumaan antoi joukkuekaveri Jonas Levänen.

Ottelun toinen ja ratkaiseva osaottelu pelataan reilu viikon päästä Helsingissä. Hongalla on ehdottomasti otteluparissa nyt hienoinen etulyöntiasema, sillä se pääsee lähtemään ratkaisevaan otteluun isäntänä. Hongan ensimmäisen osaottelun loppua kohden löytämä vire ennustaa myös hyvää ensi viikolla koittavaan toiseen osaotteluun. Toivottavasti Honka pääsee Töölön Bolt areenalla jatkamaan siitä, mihin tiistaina jäi.

Konferenssiliiga on UEFAn järjestämä uusi liiga, joka pelataan tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Se sijoittuu Mestarien liigan sekä Eurooppa-liigan alapuolelle.