Seuraa meitä:

La Liga

Barcelona umpikujassa – presidentti Joan Laporta avaa seuran tukalaa rahatilannetta

Joan Laporta
AOP

Barcelonan talousongelmat eivät ole olleet varsinaisesti mikään salaisuus kuluvana vuotena. Seuralla on noin miljardi velkaa pandemian jäljiltä ja se on ylittänyt La Ligan asettaman palkkakaton selvästi. Katalonialaisjätti onkin umpikujassa ja leikkauksia on tehtävä.

Seuran presidentti Joan Laporta avasi Barcelonan tukalaa taloustilannetta Football Espanan raportin mukaan kuitenkin positiivisena. Jotta seura voi virallistaa supertähtensä Lionel Messin uuden sopimuksen, on sen ensin leikattava palkkakuluja muualta. Myös muiden kesän siirtojen rekisteröinnit odottavat vielä rahatilanteen selviämistä.

Raporttien mukaan palkanalennuksista on keskusteltu jo ainakin Sergi Roberton, Gerard Piquen, Sergio Busquetsin sekä Jordi Alban kanssa. Huhujen mukaan Alban kanssa sopimukseen pääsy olisi ollut hieman haastavaa, mutta Laporta korjasi väitteet valheellisiksi. Laportan mukaan kaikki joukkueen pelaajat ovat olleet ”yhteistyöhaluisia ja pyrkineet auttamaan” palkkatilanteen selvittämisen kanssa.

Messin allekirjoittama sopimus sisältää myös argentiinalaiselle supertähdelle huomattavan palkanalennuksen. Barcelonan on huhuttu tarjoavan lähiaikoina myös polvileikkauksesta toipuvalle Ousmane Dembélélle uutta sopimusta merkittävällä palkanalennuksella.

Barcelonan on lisäksi mitä luultavammin luovuttava ainakin yhdestä kovapalkkaisesta pelaajaastaan vielä tämän kesän aikana. Tällä hetkellä kaikki merkit näyttäisivät ranskan supertähden Antoine Griezmannin suuntaan. Miehelle on pyöritelty niin mahdollista vaihtokauppakuviota Atletico Madridin kanssa kuin myös alennusmyyntiä Valioliigaan.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta La Liga