Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Uncategorized

Andriy Shevchenko jättää valmennuspestinsä Ukrainan maajoukkueessa – ’’Olen todella kiitollinen.’’

Andriy Shevchenko jättää valmennuspestinsä Ukrainan maajoukkueessa - ’’Olen todella kiitollinen.’’
AOP

Ukrainan jalkapallolegenda Andriy Shevchenko on vetäytynyt maansa jalkapallojoukkueen päävalmentajan paikalta. Entinen tähtihyökkääjä vietti viimeiset viisi vuotta Ukrainan joukkueen valmennustiimissä, mutta ilmoitti tänään pestinsä päättymisestä.

Peliurallaan Kiovan Dynamossa seuraikonin asemaan noussut, ja sen jälkeen AC Milanissa, sekä Chelseassa esiintynyt Shevchenko, kertoi sopimuksensa päättyneen eikä sitä olla aikeissa jatkaa. Mies valmensi Ukrainaa kesäkuusta 2016 lähtien, jonka aikana joukkue pelasi 52 ottelua.

Kesän EM-kilpailuissa maa eteni alkulohkosta jatkoon, jonka muut joukkueet olivat Pohjois-Makedonia, Hollanti ja Itävalta. Tämän jälkeen ensimmäisellä pudotuspelikierroksella kaatui Ruotsi värikkäiden vaiheiden jälkeen jatkoajalla lukemin 2-1. Seuraavalla kierroksella vastaan asettui hurmoksessa pelannut Englanti, joka oli liian vahva vastustaja kaataen Shevchenkon suojatit lukemin 4-0.

’’Tänään minun sopimukseni Ukrainan jalkapalloliiton kanssa on tullut päätökseensä. Vietin viisi työn täytteistä vuotta maajoukkueen mukana, jonka aikana osoitimme kykenevämme pelaamaan modernia jalkapalloa. Olen todella kiitollinen,’’ mies kirjoitti Instagram-tilillään.

Omalla pelaajaurallaan mies ehti pelata 111 A- maaottelua, joissa syntyi kiitettävät 48 maalia. Seurajoukkuetasolla hänet muistetaan Kiovan Dynamon lisäksi, parhaiten vuosistaan Milanossa, jossa mies muodosti yhden Euroopan pelätyimmistä kärkikaksikoista Filippo Inzaghin kanssa.

Rossonerin kanssa Shevchenko voitti myös kertaalleen Serie A-mestaruuden, Italian-cupin, sekä Mestarien liigan. Miehen siirryttyä Chelseaan, uran parhaat päivät olivat jo takana, eikä hyökkääjä ollut enää nuoruusvuosiensa iskussa.

Pitkäjänteinen työ maajoukkueen valmennuksessa, poikii varmasti lisää työmahdollisuuksia tulevaisuudessa, kenties seurajoukkuevalmennuksen parissa. Yksi Ukrainan suurimmista legendoista nauttii suurta kunnioitusta ympäri Eurooppaa, joten on luultavaa, että ottajia riittää, jos miehellä itsellään riittää paloa valmentamiseen.

Englannille kärsitystä pudotuspelitappiosta huolimatta, Ukrainan EM-turnausta voidaan pitää onnistuneena, joukkueen lähtökohdat huomioon ottaen. Maassa, jossa vallitsee todella vaikea poliittinen tilanne, ei ole helppo luoda menestystarinoita ja tämän kaltaisia onnistumisia tarvitaan.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Uncategorized