Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut sarjat

Englannin jalkapalloliitto julkaisi uudet ohjesäännöt puskemisharjoitteluun

Trevor Birch toimitusjohtaja EFL

Englannin jalkapalloliitto FA on julkaissut laajat ohjeet puskemisen harjoittelemisesta kaikilla sen alaisilla sarjatasoilla. Taustalla on huoli päävammoista.

Uusi ohje, joka keskittyy erityisesti harjoituksiin, joissa suurin osa puskemisharjoituksista tapahtuu, on suunniteltu täyttämään Englannin jalkapallon jokaisen tason vaatimukset. Ohjeita sovelletaan Valioliigan, EFL:n, Barclaysin Naisten Superliigan, FA:n Naisten Championshipin, National League Systemin, naisten sarjatason 3 ja alempien tasojen, kaikkiin ruohonjuuritason sarjoihin ja koko Englannin maajoukkuejärjestelmään.

Englannin jalkapalloliitto FA, Valioliiga, Englannin jalkapalloliiga EFL, Iso-Britannian jalkapalloilijoiden ammattiliitto PFA ja Seuramanagerien ammattiliitto LMA ovat sopineet uudesta suuntaohjeesta.

Ammattimaisen pelin ohjeet on kehitetty useiden tutkimusten perusteella, joita on viime kuukausina tehty Professional Football Negotiating and Consultative Committee PFNCC:n alaryhmän toimesta. Alustavat tutkimukset tunnistivat jalkapallon puskemiseen liittyvät erilaiset voimat, jotka toimitettiin poikkijalkapalloilulliselle työryhmälle ohjeiden muokkaamiseksi.

Näiden varhaisten havaintojen perusteella, jotka osoittivat, että suurin osa puskuista sisältää pieniä voimia, oppaan ensimmäinen painopiste on puskuissa, joihin liittyy suurempia voimia. Nämä ovat tyypillisesti puskut pitkän syöttön (yli 35 metriä) tai keskitysten, kulmapotkujen ja vapaapotkujen jälkeen.

Ohjeiden mukaan on suositeltavaa suorittaa enintään kymmenen suuremman voiman puskua harjoitusviikolla. Tämä suositus on tarkoitettu pelaajien hyvinvoinnin suojelemiseksi, ja sitä tarkastellaan säännöllisesti, kun lisätutkimuksia tehdään, jotta ymmärretään paremmin puskujen vaikutukset.

Ohjeissa suositellaan myös, että seurat kehittävät pelaajaprofiileja, joissa otetaan huomioon sukupuoli, ikä, pelipaikka, puskujen määrä ottelua kohti ja näiden puskujen luonne. Näiden profiilien avulla voidaan varmistaa, että kaikki harjoitukset heijastavat sellaisten puskujen tyypin ja määrää, joita pelaaja voi odottaa tekevänsä ottelun aikana.

Seuran henkilökuntaa kannustetaan myös työskentelemään pelaajien kanssa jokaisen ottelun jälkeen varmistaakseen, että heillä on riittävästi aikaa toipua puskualtistuksesta.

Ohjeessa tunnistetaan myös tapoja, joilla puskutekniikoita voidaan edelleen harjoitella samalla, kun vähennetään mukana olevia voimia. Aikaisemmat todisteet viittaavat siihen, että pienemmät voimat syntyvät, kun pallo heitetään pelaajalle sen sijaan, että sitä potkaistaisiin, ja kun pelaaja puskee palloa seisomahypystä, eikä juokse palloon.

Valioliiga yhdessä kumppaniensa kanssa, mukaan lukien LMA, antaa lisäohjeita seurojen henkilökunnalle tavoista, joilla he voivat mukauttaa käytäntöjä. Kansallisen liigan sarjaportaissa 1-4 ja naisten Championshipissä olevia seuroja kannustetaan noudattamaan näitä ohjeita mahdollisuuksien mukaan.

Varhaiset, mutta rajalliset todisteet näistä alustavista tutkimuksista viittasivat siihen, että kaulan lihasten voima voi olla vaikuttava tekijä suurempaan voimansiirtoon puskusta. Vahvuus- ja kuntoutusasiantuntijoiden neuvoa-antava ryhmä tunnistaa tapoja, joilla kaulan ja vartalon voimaa voidaan kehittää turvallisesti koko ammattipelissä.

Ohje on kehitetty ennalta varautuvalla lähestymistavalla pelaajien hyvinvoinnin suojelemiseksi, kun tieteellistä näyttöä on vähän ja sitä seurataan jatkuvasti. Todisteiden kerääminen on lisännyt ymmärrystä puskemiseen osallistuvista voimista ja tunnistanut myös alueita, jotka tarvitsevat lisätutkimuksia.

Valioliiga jalkapallokumppaneidensa kanssa tarjoaa laajennettua tutkimusta kaudella 2021-22 helpottaakseen PFNCC:n ohjeiden muodollista tarkastelua kesäkuussa 2022.

Virallisilla tahoilla vahvaa tukea uusille ohjeille

FA:n toimitusjohtaja Mark Bullingham totesi, että Englannin pitää näyttää tässä asiassa mallia muulle jalkapalloilevalle maailmalle.

– Meillä on jo maailman kattavimmat suuntaviivat nuorten jalkapalloa varten, ja nyt otamme yhteistyössä muiden jalkapalloliittojen kanssa käyttöön kattavimmat aikuisten jalkapallo-ohjeet kaikkialla. Suuntaohjeemme ulottuu nyt kaikkiin pelaajiin kaikilla pelin tasoilla.

Lääketieteellinen tuki on ollut oleellisessa asemassa.

– Nämä toimenpiteet on kehitetty valmentajien ja lääkäreiden kanssa tehtyjen tutkimusten perusteella, ja ne edustavat varovaista lähestymistapaa, kun opimme lisää. Olemme sitoutuneet jatkamaan lääketieteellistä tutkimusta ymmärtääksemme kaikki jalkapallon riskit, sillä välin tämä vähentää potentiaalista riskitekijää.

– Kaiken kaikkiaan on tärkeää muistaa, että ylivoimainen lääketieteellinen näyttö on siitä, että jalkapallo ja muut urheilulajit vaikuttavat myönteisesti sekä mielenterveyteen että fyysiseen terveyteen, Bullingham muistutti.

Valioliigan toimitusjohtaja Richard Masters alleviivasi ohjeiden turvallisuus-aspektia.

– Ensisijainen tavoitteemme on tehdä pelistä mahdollisimman turvallinen kaikille pelaajille. Olemme tehneet yhteistyötä jalkapallon parissa toteuttaaksemme nämä ensimmäiset tutkimushankkeet auttaaksemme meitä ymmärtämään paremmin puskemisen vaikutuksia ja antamaan ohjeita kaikille pelin tasoille.

– Tämä on pitkäaikainen työ. Jatkamme näiden tutkimusten pohjalta ja olemme edelleen sitoutuneita jatkotutkimuksiin varmistaaksemme, että meillä on oikea lähestymistapa kaikkien pelaajien hyvinvoinnin turvaamiseksi, hän totesi.

EFL:n toimitusjohtaja Trevor Birchin mielestä englantilaisen jalkapallon kuuluukin olla suunnannäyttäjä tässäkin asiassa.

– Pelaajien terveyden ylläpitäminen sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä on edelleen äärimmäisen tärkeää EFL:lle, ja on elintärkeää, että englantilainen jalkapallo jatkaa innovointia ja toimii uusimman saatavilla olevan tutkimuksen ja näkemyksen perusteella.

– Meidän on yhdessä tehtävä kaikki voitavamme varmistaaksemme, että puskemista harjoitellaan turvallisesti, ja nämä protokollat ​​tarjoavat meille perustan, jolle voimme kehittää pelin kollektiivista työtä tällä alalla. Kuten aina, seuraamme edelleen kehitystä lääketieteen asiantuntijoiden neuvojen perusteella ja työskentelemme jalkapalloliittojen ja -seurojen kanssa varmistaaksemme, että protokollat ​​pannaan täytäntöön tehokkaasti.

PFA:n toimitusjohtaja Maheta Molango totesi, että pelaajien terveys on aina ensisijainen asia.

– PFA suhtautuu myönteisesti yhteistyöhön, jonka tarkoituksena on ymmärtää paremmin jalkapallon puskemisen vaikutuksia. Jäsentemme terveys ja hyvinvointi ovat ensiarvoisen tärkeitä. Toivomme, että nämä ensimmäiset askeleet ja parannettu suojaus vaikuttavat olennaisesti pelaajien pitkäaikaisterveyteen.

– Tämän ohjeen käyttöönotto on yksi osa koordinoidun pelin laajuisen strategian kehittämistä, ja se on yhdistettävä muihin aloihin, kuten pään vammojen hallinnan parantamiseen ja eläkkeellä olevien pelaajien kollektiivisen tuen lisäämiseen.

– Kriittisesti sanoen ohjeistus on vasta ensimmäinen askel. Kuten asiakirjassa todetaan, tarvitaan lisää tutkimusta parantaaksemme nykyisten toimijoiden ja tulevien sukupolvien suojelemista.

Tuimista kommenteistaan huolimatta Molango on positiivisin mielin asian suhteen.

– Odotamme innolla yhteistyötä jalkapalloalan sidosryhmien kanssa jatkaaksemme tutkimusta ja kouluttaaksemme managereita, valmentajia ja pelaajia uusista ohjeista.

LMA:n toimitusjohtaja Richard Bevan totesi olevan todella tärkeää, että ohjeita myös noudatetaan.

– On ehdottoman välttämätöntä, että kaikki seurat noudattavat samoja ohjeita ja että pelaajien terveys ja hyvinvointi ovat tärkein tekijä. Tämä ohje on vasta alkua, ja meidän on pelinä jatkettava investointeja ja laadukkaan tutkimuksen kehittämistä, jotta voimme paremmin ymmärtää pelin sisällä tapahtuvan riskin ja vaikutuksen.

– LMA on sitoutunut osallistumaan tietoisuuden lisäämiseen, tukemaan sidosryhmiämme ja ennen kaikkea varmistamaan, että pelaajien turvallisuus on tärkein tekijä kaikessa tulevassa päätöksenteossa.

Tällä hetkellä FA ja PFA tukevat kahta tutkimusta, joissa käytetään entisiä ammattilaisjalkapalloilijoita aivojen terveyden tarkasteluun myöhemmässä elämässä. Nämä ovat FOCUS-tutkimus ja HEADING-tutkimus (rahoittaja Drake Foundation).

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut sarjat