Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Huuhkajat

UEFA ottaa VAR:n välittömästi käyttöön MM-karsinnoissa

VAR
AOP

Euroopan jalkapalloliitto UEFA aikaisti VAR-videotuomarijärjestelmän käyttöönottoa. Järjestelmä otetaan käyttöön välittömästi.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA vahvistaa, että VAR-videotuomarijärjestelmää käytetään Kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n suostumuksella kaikissa jäljellä olevissa Euroopan karsintaotteluissa karsittaessa vuoden 2022 jalkapallon MM-kisoihin UEFA:n toimeenpanevan komitean heinäkuussa 2021 tekemän päätöksen perusteella.

Järjestelmä on toiminnassa ottelupäivänä 4 ja sisältää kaikki jäljellä olevat ottelut, jotka järjestetään syyskuusta 2021 alkaen.

Alkuperäiset suunnitelmat VAR:n käytön aloittamiseksi UEFA-maajoukkueiden karsintakilpailuissa lykättiin logististen komplikaatioiden ja korona-pandemiaan liittyvien riskien vuoksi. UEFA:n järjestämä VAR-toteutus suoritetaan paikan päällä isäntäjoukkueen stadionilla käyttäen UEFA VAR -palvelujen tarjoajien toimittamia erityisiä pakettiautoja.

Palloliiton erotuomaripäällikkö Jouni Hyytiä iloitseen VAR:n tulosta MTV:n haastattelussa.

- Hyvä, että se tulee. UEFA:n kilpailuissa VAR on ollut käytössä enenevissä määrin ja oli tarkoitus, että se olisi tullut Eurooppa-liigassa ja Mestarien liigassa käyttöön jo varhaisemmassa vaiheessa. VAR laajenee ensin UEFA:nn kilpailuihin ja monissa pienissäkin Euroopan maissa se on jo otettu käyttöön ainakin osittain.

Palloliitto kertoo, että suomalaistuomareista VAR-koulutus löytyy toistaiseksi vain harvalta: Mattias Gestranius ja avustavat erotuomarinsa Mikko Alakare ja Jan-Peter Aravirta ovat tuominneet VAR-otteluita.

- Tällä hetkellä heitä on kolme, mutta meillä on halua ja suunnitelmia olla kehityksessä mukana, kun UEFA alkaa kouluttaa lisää tuomareita koronan taipumisen myötä, Hyytiä kertoo.

Kazakstan-ottelussa UEFA vastaa esimerkiksi tekniikasta. Yksityiskohtaisista järjestelyistä muun muassa kameroihin liittyen on määrä päättää ensi viikolla, Palloliitto kertoo.

- UEFA tuo tekniikan ja tuomarit ja hoitaa toteutuksen. Meidän Suomen tehtävänä on järjestää puitteet ja olosuhteet niin, että VAR-järjestelmä saadaan rakennettua, Hyytiä mainitsee.

Lähde: MTV

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Huuhkajat