Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut sarjat

Thomas Tuchelin nerokas ratkaisu ratkaisi Super Cupin voiton Chelsealle

Chelsea
AOP

UEFA Super Cupin finaali pelattiin keskiviikkoiltana Belfastissa. Ottelussa kohtasivat Mestarien liigan voittaja Chelsea sekä Eurooppa liigan voittaja Villarreal. Jännittävä ottelu ratkaistiin lopulta rangaistuspotkukilpailulla, jossa illan sankariksi nousi Chelsean Kepa Arrizabalaga.

Belfastissa nähtiin viihdyttävä ja vauhdikas ottelu, jossa molemmilla joukkueilla oli iskun paikkansa. Molemmat joukkueet joutuivat vastaavasti myös hetkittäin puolustamaan omalla alueellaan tiukasti. Ensimmäisellä jaksolla Chelsea piti palloa hieman enemmän, mutta laukaukset menivät ensimmäisellä jaksolla melko tasan. Chelsean pallonhallinta tuotti kuitenkin tulosta ja Hakim Ziyech pääsi viimeistelemään sinisille johtomaalin puolen tunnin pelin kohdalla.

Toisen jakson alussa Villarrealin Gerard Moreno oli jo päästä laittamaan ottelun tasoihin. Chelsea hermoili hieman omassa päässään ja Villarreal oli päästä rokottamaan. Moreno haki laukauksellaan Chelsean maalin takakulmaa, mutta Chelsea maalivahti Edouard Mendy sai sormenpäitään laukauksen väliin riittävästi ja laukaus kimposi tolppaan.

Moreno onnistui kuitenkin tasoittamaan ottelun 73. minuutilla täysin ansaitusti. Unai Emeryn ryhmä hallitsi ottelua mielin määrin toisen jakson alulla, eikä Chelsea tuntunut pääsevän omalta alueeltaan lainkaan pois. Maalillaan Moreno nousi Villarrealin kaikkien aikojen maalintekijäksi.

Maalin jälkeen Chelsea ryhdistäytyi ja Villarreal sai puolestaan ottaa painetta vastaan ottelun lopun. Chelsea rynni vimmatusti päälle, mutta sivuverkkoa lähemmäs joukkue ei lopulta enää päässyt.

Ratkaisua lähdettiin siis hakemaan jatko-ottelulla jo neljättä kertaa peräkkäin UEFAn Super Cupin finaalissa. Jatko-ottelussa Villarreal alkoi näyttää hieman uupuneelta ja kaikkensa jo antaneelta. Chelsea oli hallitsevampi osapuoli, mutta maaleja ei jatko-ottelun aikana nähty.

Chelsea manageri Thomas Tuchelilta nähtiin jatko-ottelun lopussa mielenkiintoinen taktinen päätös, kun manageri vaihtoi kentältä ulos maalivahtinsa Mendyn ja maalille vaihdettiin Kepa Arrizabalaga. Tuchel luotti siis Kepaan enemmän, kun ottelu vietiin lopulta rangaistuspotkukilpailuun.

Tuchelin päätös osoittautui oikeaksi, sillä Kepa ratkaisee lopulta torjunnallaan ottelun Chelsean hyväksi. Rangaistuspotkuissa edettiin äkkikuolemiin saakka ja Kepa onnistui torjumaan Villarrealin kapteenin Raul Albiol laukauksen ja siniset pääsivät nostamaan Super Cupin pokaalia.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut sarjat