Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Suru-uutinen Saksasta – Jalkapallolegenda Gerd Müller on kuollut

Gerd Müller
AOP

Jalkapallomaailman yksi suurimmista legendoista on kuollut –  Gerhard ”Gerd” Müller menehtyi sunnuntaiaamuna 75-vuotiaana. Bayern München kertoi suru-uutisen kotisivuillaan sunnuntaina.

Yhtenä jalkapallon parhaana maalintekijänä muistettu Müller sairasti viimeiset elinvuotensa Alzheimerin tautia. Saksan maajoukkueen ja Bayern Münchenin legendan kuolema koskettaa syvästi jalkapallofaneja ympäri maailmaa ja erityisesti Saksassa Bayern München kertoi seuran ”maailman pysähtyneen paikoilleen” uutisen myötä.

Der Bomberina eli pommittajana tunnettu Müller muistetaan ennen kaikkea hurjana maalintekijänä. Mies iski muun muassa Bayern Münchenille uransa aikana 566 osumaa pelaamissaan 607 ottelussa. Saksalainen on myös Bundesliigan historian paras maalintekijä 365 täysosumallaan.

Länsi-Saksan maajoukkueessa Müller iski uskomattomat 68 maalia vain 62 ottelussa. Meriittejä ja titteleitä miehen hienolle uralle mahtui lukuisia – Müller on Euroopan ja maailmanmestari, Eurooppa Cupin ja Bundesliigan mestaruuksia miehellä on useampia.

Vuonna 1974 Müller ratkaisi osumallaan Saksalle maailmanmestaruuden MM-kisojen finaalissa Hollantia vastaan ja iski tuolloin koko kisoissa 14 maalia – ennätys joka kesti aina vuoteen 2006 saakka.

Armottomana maalintekijänä tiedetty Müller oli paljon muutakin kuin vain tekemiensä maalien summa – mies jatkoi Bayernissa muun muassa nuorisovalmentajana pitkään pelaajauransa jälkeen.

Bayern Münchenin presidentti Herbert Hainer muisteli jalkapallolegendaa seuran kotisivuilla julkaisemassa tiedotteessa. ”Gerd Müller oli kaikkien aikojen paras hyökkääjä ja hieno persoona jalkapallomaailmassa. FC Bayern ei olisi tämä rakastamamme seura tänä päivänä ilman Gerd Mülleria. Hänen nimensä ja muistonsa elää täällä ikuisesti.”

Seuran toimitusjohtaja Oliver Kahn kertoi suru-uutisen koskettavan syvästi kaikkia seurassa. ”Hän on FC Bayernin historian suurimpia legendoja. Pelaajana ja ihmisenä Müller ilmentää FC Bayernin kehittymistä yhdeksi maailman suurimmista seuroista. Hänellä on ikuinen paikka sydämissämme.”

Jalkapalloikoni Mülleria jäävät tuhansien futisfanien lisäksi kaipaamaan tämän vaimo Uschi ja heidän tyttärensä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut