Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Arsenal sai Ruandan presidentiltä huutia heikon avauksen jälkeen

Ruandan valtio on Arsenalin sponsori
AOP

Arsenalin yllätystappio sarjanousija Brentfordille sai jopa Ruandan presidentin Paul Kagamen tulistumaan ja lähettämään terävää kritiikkiä lontoolaisseuran suuntaan.

Kauden avauspelissä nähtiin yllätys, kun sarjanousija Brenford murjoi Arsenalin lukemin 2-0. Tappio osui karvaasti myös Arsenal-fani Paul Kagameen. Ruandan presidentti kommentoi Twitterissä, kuinka:

”Tällaista keskenkertaisuutta EI saa selitellä tai hyväksyä. Joukkue pitää rakentaa voittamaan, voittamaan ja voittamaan.”

Seuraavissa twiiteissään Kagame vaati joukkueelta suunnitelmaa, joka todella toimisi, ja valitteli kuinka joukkueen fanit eivät ansaitse tottua tällaisiin esityksiin.

Kagamen kritiikin purevuutta lisää se, että vuodesta 2018 lähtien Ruandan valtio on ollut yksi Arsenalin sponsoreista. Sponsorirahaa Arsenal saa pieneltä afrikkalaiselta valtiolta 42 miljoonaa euroa, ja pelipaitojen hihoista löytyykin ”Visit Rwanda” logo.

Sponsorisuhdetta on kritisoitu siitä, että köyhä maa, jota hallitaan itsevaltaisin ottein, sponsoroi rikasta jalkapalloklubia. Valtio kuitenkin puolustaa päätöstään sillä, että sijoitus maksaa itsensä takaisin lisääntyneinä turismivirtoina. Muun muassa entisen Arsenal pelaajan David Luizin videot visiitistä Ruandaan vuonna 2019 keräsivät satoja tuhansia katseluita.

Kagame on hallinnut maataan vuodesta 1994 ja maan nopeaa kehitystä 1990-luvun alun kansanmurhan jälkeen on kehuttu ympäri maailmaa. Maailmanpankki on kehunut maata huomionarvoisesta menestyksestä kehityksensä suhteen.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Muut