Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Afganistanin maajoukkuejalkapallo suuren surun äärellä Talibanin valtaannousun jälkeen

tausta

Afganistanin nuorten jalkapallomaajoukkuetta edustanut pelaaja Zaki Anwari on kuollut pudottuaan lentokoneesta, kertoo Reuters ja Ariana. Tilanne Afganistanissa ja varsinkin sen pääkaupungissa Kabulissa on ollut äärimmäinen viime päivien aikana. Talebanin kaapattua vallan maassa ovat ihmiset pyrkineet pääsemään pois maasta kaikilla mahdollisilla keinoilla.

Reutersin ja Arianan mukaan yksi maasta pois pyrkineistä oli juuri Anwari. Hänen kerrotaan menehtyneen pudottuaan Yhdysvaltain ilmavoimien lentokoneesta. Anwari yritti päästä maasta pois roikkumalla lentokoneen laskeutumistelineissä. Afganistanin Urheilulautakunta on vahvistanut Arianalle, että Anwari on menehtyneiden joukossa.

Naisten jalkapallomaajoukkueen entinen kapteeni pyytää naisten maajoukkuetta tuhoamaan pelipaidat ja kuvat

Afganistanin naisten jalkapallomaajoukkueen entinen kapteeni Khalida Popal on pyytänyt nykyisen joukkueen pelaajia poistamaan sosiaalisen median tilinsä, poistamaan julkiset identiteetit ja polttamaan peliasut Talibanin valtaannousun takia.

Talibanin kohtelu naisia kohtaan edellisen Taliban hallinnon aikaan oli julmaa. Islamilaisen lain jyrkän tulkinnan avulla Taliban esti naisilta työntekemisen, koulunkäynnin ja pakotti naiset käyttämään Burgaa aina ulkona liikuttaessa.

Popal on todella huolissaan naisten asemasta. Hän totesi Reutersin haastattelussa, että jalkapallo on auttanut naisia huolehtimaan asemastaan ja oikeuksistaan sekä puolustamaan heitä, jotka on hiljennetty.

-He ovat peloissaan, sillä oveen voidaan koputtaa millä hetkellä hyvänsä, Popal kertoi haastattelussa.

Lähde: Reuters

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut