Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Serie A

Onko AS Roma pesti José Mourinholle lopun alkua?

Jose Mourinho
AOP

Yhtenä maailman parhaana valmentajana pidetty José Mourinho siirtyi täksi kaudeksi italialaisseura AS Roman luotsiksi. Pesti on portugalilaisen ensimmäinen Euroopan ”huippuseurojen” ulkopuolinen sitten vuoden 2004. Voidaanko tätä pitää miehen valmentajauran lopun alkuna?

Mourinho nimettiin Roman päävalmentajaksi toukokuussa. Tuolloin portugalilaisvalmentaja pyysi faneilta aikaa – pokaaleja ei olisi tiedossa välittömästi ja peliä lähdettäisiin rakentamaan hitaasti ja rauhassa parempaan suuntaan. Nyt Serie A:n avaus väijyy aivan nurkan takana, eikä aikaa ihmettelylle enää ole. The Special Onelta odotetaan myös tuloksia.

The Mirrorin mukaan Mourinho kertoi seuran lehdistötilaisuudessa olevansa kypsempi kuin aiemmin. ”En aio hakea hankaluuksia nyt. Minulla on enemmän kokemusta nyt ja olen henkisesti vakaampi.”

Näyttöjä näiden sanojen tueksi ei kuitenkaan ainakaan vielä olla nähty – viime viikolla mies ajettiin punaisella kortilla katsomon puolelle, tämän rynnättyä kentälle väittelemään erotuomarin kanssa AS Roman ja Real Betisin välisessä harjoitusottelussa.

Lehdistötilaisuudessa Mourinho kertoi uskovansa häneen kohdistuvien odotusten olevan muita valmentajia korkeammat. ”Voitin Manchester Unitedissa kolme pokaalia ja se oli katastrofi.”

”Saavutin Tottenhamin kanssa cup finaalin mutta en sanut peliä pelata ja se nähtiin katastrofina. Se mikä minulle on katastrofi, on muille suuri onnistuminen.”

Mourinho sai kenkää niin Manchester Unitedista kuin Tottenhamistakin. Miehen viimeisimpien esiintymisten perusteella, kovinkaan moni Valioliigaseura häntä ei välttämättä ihan heti ole takaisin tuomassa.

Mourinhon ja AS Roman tavoite ensi kaudelle on Serie A:ssa neljän parhaan joukkoon pääsy ja Mestarien liigapaikan varmistaminen. Sitä kohden lähdetään työskentelmään seuran uusimman hankinnan Tammy Abrahamin johdolla. Abraham hankittiin Chelseasta noin 34 miljoonan punnan siirtosummalla.

Roomassa on seisty toistaiseksi vahvasti Mourinhon ja tämän hankintojen takana, mutta mikä on tilanne, kun kausi saadaan käyntiin? Chelseassa Abraham jäi auttamatta sivustaseuraajaksi managerin Thomas Tuchelin alaisuudessa, mutta potentiaalia nuorella englantilaisella riittää. Ei olisi kovinkaan suuri ihme, mikäli mies vielä hyvien esitysten myötä palaisi johonkin Valioliigan huippuseuroista tulevaisuudessa. Samaa tulevaisuutta emme kuitenkaan näe juuri nyt Mourinholle. Ehkäpä The Special One yllättää kuitenkin kaikki vielä kerran ja johdattaa joukkueensa menestykseen.

AS Roman Serie A kausi pyörähtää käyntiin sunnuntaina 22.8. kotiottelulla Fiorentinaa vastaan.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Serie A