Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Veikkausliiga

HS: HIFK:n toimitusjohtaja Christoffer Perret kertoo, kuinka Veikkausliigassa ollaan lopen tuskastuneita korona-rajoitusten jatkuvaan kimpoiluun

HIFK jalkapallo fanit
AOP

HIFK:n Veikkausliiga-joukkueen toimitusjohtaja Christoffer Perret on aikaisemminkin puhunut julkisuudessa korona-rajoitusten aiheuttamista ongelmista. Nyt mies kommentoi uusimpia käänteitä Helsingin Sanomille.

Uudet koronarajoitukset työllistävät urheiluseuroja. Veikkausliigan HIFK pelaa tulevana sunnuntaina kotiottelunsa lohkoihin jaetun yleisön edessä. HIFK:n ottelussa on maskipakko. Perjantaina voimaan tulleet uudet koronarajoitukset aiheuttavat merkittäviä muutoksia viikonloppuna järjestettäviin urheilutapahtumiin.

Yleisölle rajoitukset näkyvät konkreettisimmin katsomoiden lohkomisena sekä sisäänkäyntien ja palveluiden porrastamisena. HIFK:n toimitusjohtaja Christoffer Perret manaa kimpoilevia korona-määräyksiä.

– Kyllähän se aikamoinen jumppa on ollut. Työntekijät ovat tehneet pitkää päivää miettiessään vessa-, palvelu- ja porttivuoroja, Perret kertoo.

HIFK pelaa sunnuntaina Veikkausliigassa Kuopion Palloseuraa vastaan. Seura myy Töölön Bolt-areenalle lippuja kolmeen katsomoon, jotka on pilkottu peräti 38 lohkoksi. Itäkatsomossa lohkoja on 18, pääkatsomossa 12 ja HIFK:n kannattajapäädyssä eli Klackenissa kahdeksan.

– Onhan tämä aikamoista karusellia, eivätkä nämä julkisuudessa olleet sekoilut auta yhtään tilannetta. Se luo työntekijöissä voimattomuuden tunnetta, kun päättäjätkään eivät tiedä, mistä he ovat päättäneet ja mikä on perustuslain mukaista ja mikä ei.

– Hallitus ja avi taistelevat toisiaan vastaan. Kyllähän tämä aikamoista sekoilua on, ja Sosiaali- ja terveysministeriön ohjauskirje oli hyvin erilinjainen ja väljempi kuin avin ohje, Perret jatkaa.

HIFK sai pelata kesän ensimmäisen kotiottelunsa yleisön edessä kesäkuun puolivälissä. Tuolloin katsomot oli lohkottu reiluun 20 lohkoon. Nyt niitä on siis 38.

– Aikaisemmassa suunnitelmassa niitä 50 katsojan lohkoja löydettiin pienempi määrä kuin nyt oli mahdollista tehdä, Perret taustoittaa.

Tuoreimmat ohjeet sisältävät tiukennusten osalta myös helpotuksia, koska niissä todetaan nyt suoraan, että palveluja voidaan porrastaa. Sisäänpääsyn porrastaminen oli mahdollista jo aiemmin. Yleisö saapuu sunnuntaina stadionille yhdeksästä eri portista. Niistä neljä johtaa itäkatsomon lohkoihin, kolme pääkatsomoon ja kaksi Klackeniin.

Yhtä porttia käyttää kolme, neljä tai viisi lohkoa portista riippuen. Sisäänkäynti on porrastettu kymmenen minuutin välein siten, että ensimmäiset katsojat pääsevät stadionille kello 17.30 eli tunti ennen ottelun alkua ja viimeiset ottelun alla kello 18.20. Sunnuntain ottelun kapasiteetti on enimmillään 1  900 katsojaa. Tuo määrä täyttyy, mikäli jokaiseen 38 lohkoon saapuu 50 ihmistä.

Otteluun ei myydä lainkaan lippuja portilta eli paikalle saapuvien on hankittava lippunsa ennakkoon.

Lähde: Helsingin Sanomat

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Veikkausliiga