Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Valioliiga kieltää yksimielisesti pelaajien lähdön maajoukkueisiin – ”koskee vain punaista listaa”

AOP

Koronaviruksen ollessa vielä valloillaan suuressa osassa maailmaa, on Valioliiga tehnyt päätöksen, että pelaajia ei päästetä pelaamaan maihin, joissa koronatilanne on huono.

Uusi säännös koskee toistaiseksi vain syyskuun kansainvälisten pelien taukoa, ja vain maita, jotka ovat Ison-Britannian niin kutsutulla ”punaisella listalla”.

Listaan kuuluu maat joissa koronatilanne on paha, minkä vuoksi niihin on myös tiukkoja matkustusrajoituksia. Matkustusrajoitukset tarkoittaisivatkin, että moni pelaaja joutuisi käymään läpi 10-päivän karanteenin palattuaan Englantiin ja näin jättämään välistä Valioliigan otteluita.

Valioliigan joukkueet ovatkin nyt päättäneet yksimielisesti kieltää pelaajien vapauttamisen ”punaisen listan” maiden maajoukkuevelvollisuuksiin.

Tiedotteessaan Valioliiga ilmoitti käyneensä pitkiä keskusteluita Ison-Britannian hallituksen kanssa saadakseen poikkeuslupia pelaajille. Erikoislupia ei kuitenkaan myönnetty, joten liiga päätyi tällaiseen ratkaisuun.

Päätöksellä tulee olemaan laajoja vaikutuksia, sillä Valioliigasta oli lähdössä lähes 60 pelaajaa 26 eri ”punaisen listan” maahan. Pelaajia oli lähdössä 19 eri Valioliigan 20 joukkueesta.

Valioliiga pahoittelee päätöstä pelaajilta, jotka haluaisivat edustaa maataan. Se kuitenkin tukee joukkueiden tekemää yhteistä päätöstä, vedoten siihen, että tämänhetkisessä tilanteessa olisi ollut ”täysin kohtuutonta” päästää pelaajia lähtemään.

Karanteenisäännökset olisivat estäneet pelaajien harjoittelun joukkueen kanssa palattuaan maajoukkuetauolta. Tämä mahdottomuus harjoitella olisi näin monesti johtanut jopa pidempään taukoon klubijalkapallosta, kuin karanteenin vaatimat 10 päivää.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut