Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut sarjat

FIFA ottaa unkarilaiskatsojien rasistiset toimet tutkintaan

Englanti - Unkari
AOP

Englannin ja Unkarin välisessä MM-karsintaottelussa nähtiin torstaina ikäviä välikohtauksia ja Englannin pelaajat joutuivat rasististen huuteluiden kohteeksi.

Englannin pelaajista erityisesti Raheem Sterling ja Jude Bellingham joutuivat rasististen huuteluiden kohteeksi. Englannin maalien jälkeen Unkarin kannattajat myös heittelivät kentälle ja pelaajien päälle muun muassa muovimukeja.

Englannin valmentaja Gareth Southgate peräänkuulutti heti ottelun jälkeen FIFA:n vastuuta ja toivoi näkevänsä tilanteesta seurauksia.

Myös Englannin pääministeri Boris Johnson otti asiaan tiukasti kantaa twitterissä.

”Emme voi hyväksyä, että Englannin pelaajat joutuivat rasistisen käytöksen kohteeksi eilisiltana Unkarissa”, Johnson kirjoitti twitterissä ja kehoitti Fifaa ryhtymään toimiin asian suhteen, jotta vastaavanlainen toiminta saadaan kytkettyä lajista pois.

Mikäli julkaisu ei näy, näet sen täältä.

FIFA onkin nyt kertonut ottaneensa tapauksen tutkintaan. Se julkaisi asiasta tiedotteen ja kirjoitti olevansa edelleen vahvasti rasisimia ja väkivaltaa vastaan.

”Meillä on täysi nollatoleranssi tällaista inhottavaa toimintaa kohtaan.”

Tämä ei ole suinkaan ensimmäinen kerta, kun Unkarin fanit joutuvat rasismikohun keskelle. Kesän EM-kisoissa nähtyjen UEFA määräsi rasististen solvausten päätteeksi Unkarin pelaamaan seuraavat kolme kotiotteluaan ilman katsojia. MM-karsinnat ovat kuitenkin FIFAn alaisia otteluita, joten Budapestissa nähtiin torstaina täysi tupa.

Osa Unkarin katsojista myös buuasi Englannin joukkueen polvistuessa Black Lives Matter-liikkeen puolesta ottelun alussa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut sarjat