Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Huuhkajat

Joel Pohjanpalon maailmanluokan maali toi Huuhkajille avausvoiton MM-karsinnoissa

Suomi - Kazakstan
AOP

Helsingin Olympiastadionilla noin 10 000 suomalaisfania kannusti Huuhkajat äärimmäisen tärkeään 1-0 voittoon MM-karsinnoissa. Karsintojensa avausvoitolla Huuhkajat nousivat viidellä pisteellä lohkossa toiseksi ohi Ukrainan.

Huuhkajat lähtivät otteluun aktiivisesti. Joukkue halusi ottaa ottelun hallinnan itselleen ja saikin hallittua palloa sekä luotua pitkiä syöttoketjuja. Suomi pääsi murtautumaan Kazakstanin rangaistusalueelle hyvin, mutta ne riittävän vaaralliset maalintekopaikat antoivat vielä ensimmäisellä jaksolla odottaa itseään.

Toiselle jaksolle Huuhkajat tulivat taistelutahtoa uhkuen. Joukkue pelasi kärsivällisesti ja loi painetta Kazakstanin maalille. Loistavan ottelun pelanneella Onni Valakarilla oli loistopaikka toisen jakson alulla. Nuorukainen sai pallon Teemu Pukin syötöstä vitosen viivalla, mutta Kazakstanin maalivahti Igor Shatsky sai kätensä laukauksen eteen ja peliä jatkettiin tasatilanteessa. Valakari oli kovassa vireessä koko pelin ja mukana luomassa useita vaarallisia hyökkäyksiä Kazakstanin päässä.

Vain hetkeä myöhemmin Pukki kävi senttien päässä maalista. Kotkalainen pääsi kääntämään maalin edessä vasemmalla jalallaan laukauksen, joka lipui kuitenkin tolppaa hipuen maalin ohi.

Tunnin pelin kohdalla Suomen painostus ja kärsivällinen hyökkäyspelaaminen tuottivat lopulta tulosta, kun Joel Pohjanpalo puski upeasti Huuhkajat johtoon. Jere Uronen tarjoili laidalta loistokeskityksen maalille ja Pohjanpalo oli ilmassa ylivertainen puskien pallon Kazakstan-maalin oikeaan kulmaan.

Maalin jälkeen Suomi nosti selkeästi hieman jalkaa kaasulta hyökkäyspäässä ja Kazakstan sai otettua pallonhallintaa itselleen. Suomen puolustuspäässä erityisesti Paulus Arajuuri piti vierailijoiden hyökkääjän ruodussa ja poissa maalipaikoilta. Maalille palannut Lukáš Hrádecký toimi viimeisenä stoppina ja poimi helponoloisesti muutamat läpi päässeet pallot.

Ottelun viimeisellä kympillä Suomi sai jälleen hyvää painetta Kazakstanin maalille. Vaikka lähellä käytiin, ei lisäosumia enää ottelussa nähty. Vaikka verkkoon asti pallo vain kerran ottelussa saatiinkin, oli Huuhkajien esiintyminen hyökkäyspäässä positiivista katseltavaa.

Hyökkäyspäässä nähtiin valmentaja Markku Kanervan toivomaa rohkeutta. Maalipaikkoja saatiin luotua ja mahdollisuuksia lisätehoillekin olisi ollut. Kun puolustuspäässäkin peli toimi varmuudella ja rauhallisesti, oli Huuhkajien esitys kokonaisuudessa vahva.

Tärkeä voitto antaa joukkueelle hyvät lähtökohdat tiistaille, jolloin se matkaa Lyoniin ja kohtaa lohkojohtajan Ranskan.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Huuhkajat