Muut

Hollanti pesi Turkin 6-1 MM-karsinnoissa: Memphis Depay löytää silti parantamisen varaa

Memphis Depay löysi parannettavaa Hollannin otteista

Hollanti murjoi taululle hurjat lukemat tiistaina pelatussa MM-karsintaottelussa Turkkia vastaan. Kotijoukkueen sankarina hääri Barcelonan Memphis Depay, joka iski pelissä hattutempun. Amsterdamissa pelattu ottelu päättyi lopulta isäntien 6-1 voittoon.

Vaikka Hollanti otti ottelusta selkeän voiton Memphis Depay löysi joukkueensa pelaamisesta myös parannettavaa. ’’Olimme useissa tilanteissa huolimattomia. Etenkin minä. Mutta jos aloitamme niinkuin tänään, teemme pelaamisen helpommaksi itsellemme. Sen jälkeen, kun menimme 2-0 johtoon pelimme aukesi hieman, mutta se ei kostautunut tällä kertaa.’’

’’Meidän täytyy pitää pelaamisen taso korkealla läpi ottelun, minä mukaanluettuna. Ihmiset saattavat kuvitella, että olen riemuissani tehtyäni hattutempun. Olen tietysti iloinen, mutta odotan samaan aikaan lisää itseltäni.’’

Hollannin Davy Klaassen avasi maalihanat pelin ensimmäisellä minuutilla. Depay osui kaksi kertaa ensimmäisellä puoliajalla ja peli näytti olevan ohi. Turkin kurjuutta lisäsi myös Çağlar Söyüncün saama punainen kortti ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä.

Kun 54 minuuttia oli pelattu Depay täydensi hattutemppunsa komealla puskulla. Tämän jälkeen isäntien Guus Til, sekä Donyell Malen osuivat kertaalleen. Cengiz Ünderin osuma oli laiha lohtu Turkille.

Depay nousi hattutemppunsa ansiosta Hollannin kaikkien aikojen seitsemänneksi parhaaksi maalintekijäksi Johan Cruijffin ja Abe Lenstran rinnalle. ’’ Nämä kaksi olivat legendaarisia pelaajia, eikä ketään voi verrata heihin. On hieno nousta kymmenen parhaan maalintekijän joukkoon. Seuraava tavoitteeni on nousta kolmen parhaan joukkoon,’’ Depay totesi.

Hollannin kaikkien aikojen paras maalintekijä on Robin van Persie. ’’Lentävä hollantilainen’’ iski maajoukkueuransa aikana yhteensä 50 kaappia. Depay on tehnyt 71 maaottelussa 33 maalia, joten tahti on ollut hänenkin kohdallaan vähintään kohtuullinen.

Seurajoukkuetasolla mies siirtyi täksi kaudeki Barcelonaan, jossa hänellä on suuri tuloksentekovastuu. Ryhmä on murroksessa, mutta täynnä potentiaalisia pelaajia. Joukkueen päävalmentaja Ronald Koeman odottaa varmasti paljon Depaylta tällä kaudella.