Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Gareth Southgaten taktiset ratkaisut jälleen kritiikin alla – manageri seisoo kuitenkin päätöstensä takana

Gareth Southgate
AOP

Englanti kärsi karvaan pettymyksen keskiviikon MM-karsintaottelussaan Puolaa vastaan. Manageri Gareth Southgate seisoo kuitenkin taktisten päätöstensä takana.

Gareth Southgaten miehistön 1-0 johto Puolaa vastaan suli viime hetkillä, kun isäntien Damian Szymański tasoitti ottelun lisäajalla. Englannin manageri Southgate puolusteli ottelun jälkeen vähäisiä vaihtojaan.

Niin kuin monesti ennenkin, myös keskiviikon pelin jälkeen Southgate sai kritiikkiä osakseen taktisista päätöksistään. Myös muun muassa kuluneen kesän EM-kisoissa miehen pelaajavaihdot tai enemminkin vaihtojen vähyys ovat kirvoittaneet kriittistä keskustelua.

Mies itse kommentoi kuitenkin keskiviikon ottelun jälkeen tilannetta The Guardianin mukaan ja perusteli päätöstä. ”Peli oli täysin meidän hallussamme. Koko ottelun penkillä istuneen pelaajan ei ole helppo tulla peliin sisään tuollaisella hetkellä pelin lopussa. Kaikki pelaajamme pelasivat hyvällä tasolla ja pidimme peliä hallussamme.”

”Olimme täydessä hallinnassa, ei ollut mitään ongelmaa – miksi häiritä sitä, kun olet kontrollissa?”, Southgate pohti ottelun jälkeen.

”Seurasimme tilannetta ja totesimme, että ’ei, pärjäämme tällä hetkellä hyvin, ei ongelmaa’. Meidän oli tarkoituksena kierrättää pelaajia aivan ottelun lopulla, mutta sen tarkoituksena oli ennen kaikkea vain kuluttaa sekunteja kellosta. Ennen kuin saimme vaihdot kuitenkaan suoritettua, Puola teki maalin eikä sen jälkeen ollut enää hyvä hetki vaihdoille.”

Englannin kapteeni Harry Kane iski joukkueen ainoan osuman 72 minuutin kohdalla. Johto piti lähestulkoon loppuun saakka, kunnes lisäajan toisella minuutilla Szymański toi joukkueensa tasoihin. Tasapeli on Englannille karsinnoissa ensimmäinen. Muut ottelunsa se on voittanut vakuuttavin tuloksin.

Englannin valmennustiimi ei tehnyt ottelussa lopulta ainuttakaan vaihtoa, mikä on hämmästyttänyt faneja ympäri maailman. Erityisesti, kun Englannin vaihtopenkiltä löytyy laadukkaita vaihtoehtoja oikeastaan jokaiselle pelipaikalle.

Viime hetken tasoituksesta huolimatta Englanti johtaa karsintalohkoaan neljän pisteen erolla Albaniaan. Joukkue on voittanut kaikki karsintaottelunsa eilistä tasapeliä lukuunottamatta. Southgate oli viime hetken maalin ja tasapeliin kuitenkin pettynyt.

”Tiesimme, että voitolla olisimme lähestulkoon jo varmistaneet paikan Qatariin. Olisimme voineet olla entistä vahvemmassa asemassa, joten se oli pettymys.”

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut