Bundesliiga

Bundesliigassa nähtiin seitsemän maalin trilleri – Erling Braut Hålandin uskomaton vire sai jatkoa Hradeckýn kustannuksella

Erling Braut Hålandille ei näytä löytyvän pysäyttäjää

Erling Braut Håland onnistui kahdesti maalinteossa, kun Borussia Dortmund kaatoi Bayer Leverkusenin 4-3 värikkäiden vaiheiden jälkeen. Voitto nosti Dortmundin Bundesliigan toiselle sijalle maalieron turvin.

Norjalaishyökkääjä Erling Braut Håland oli jälleen iskussa hänen joukkueensa pelatessa Bayer Leverkusenin vieraana lauantaina.

Miehen iskettyä ottelussa kaksi osumaa, on hän osunut viidessä peräkkäisessä ottelussa kahdeksan kertaa, maajoukkuepelit mukaan luettuina.

Tiistaina Håland kirjautti tililleen hattutempun MM-karsintaottelussa Gibraltaria vastaan. Tänään syntyneet kaksi maalia jatkoivat norjalaisen hurjaa maaliputkea.

Yhteensä osumia tällä kaudella on syntynyt jo 13, joista viisi Norjan ja kahdeksan Dortmundin paidassa. Tahti on siis ollut hurjaa ja on varmaa, että miehen kohdistuvat siirtohuhut saavat jälleen lisää kierroksia.

Tänään pelatussa ottelussa maalinteon aloitti kotijoukkueen Florian Wirtz, jonka jälkeen Håland tasoitti. Ottelun ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä Wirtz petasi vielä tekopaikan Patrick Shickille, joka siirsi isännät jälleen karkumatkalle.

Toisen puoliajan alussa Håland teki esityön Julian Brandtin osumaan ja peli oli jälleen tasalukemissa. Kun pelikellossa oli 53 minuuttia Leverkusenin Moussa Diaby vei joukkueensa 3-2 johtoon ja tilanne alkoi näyttää hyvältä kotijoukkueen kannalta.

Peli oli kuitenkin kaikkea muuta, kuin taputeltu. Dortmund tuli ottelussa kolmannen kerran tasoihin, Raphaël Guerreiron osuttua maalipuiden väliin.

77 minuutin kohdalla Marco Reusia rikottiin rangaistusalueen sisällä ja vierasjoukkueelle tuomittiin rangaistuspotku. Håland onnistui pilkulta, kruunaten iltansa. Lukas Hradecký oli tilanteessa voimaton, eikä pystynyt auttamaan joukkuettaan pysymään tasapelissä kiinni.

Lauantain huikea jännitysnäytelmä päättyi siis tällä kertaa Hradeckýn pettymykseen ja Hålandin uskomaton maalivire sai jälleen jatkoa.

Lähde: Firstpost