Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Valioliiga

Kloppilla ja Guardiolalla erilaiset näkemykset FIFA:n suunnitelmiin pelata MM-kisat kahden vuoden välein

Klopp Guardiola
AOP

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp kritisoi ajatusta järjestää jalkapallon MM-kisat kahden vuoden välein – Manchester Cityn Manageri Pep Guardiola puolustaa ajatusta.

Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA on tutkinut mahdollisuutta järjestää jalkapallon MM-kisat tiiviimmin kuin neljän vuoden välein. Suunnitelmissa on huomioitu niin miesten kuin naisten kisat. Seurat ja liigat ovat tyrmänneet idean, mutta ajatus on saanut myös kannatusta. Manchester Cityn manageri Pep Guardiola puolustaa ajatusta ja on sitä mieltä, että ajatuksia ei tule heti alkuun tyrmätä.

– Ei kannata kriminalisoida ajatuksia. MM-kisat ovat mahtavat. Fanina minä nautin kisoista ja olisi mahtava katsoa kisoja kahden vuoden välein, Guardiola sanoi.

Asiaa on ajanut erityisesti entinen Arsenal-luotsi Arsene Wenger, joka toimii tätä nykyä FIFA:n jalkapallon kehittämispäälikkönä. Ajatuksen kisojen pelaamisesta useammin takana onkin mahdollisuuksien luominen uusille maille. Wengerin mielestä neljän vuoden välein pelattava turnaus on vanhanaikainen, sillä se on luotu vuonna 1930.

Jürgen Klopp kritisoi ajatusta lähtökohtaisesti pelaajien näkökulmasta. Jo nykyaikainen seurajoukkueiden peliohjelma on todella raju ja kahden vuoden välein pelattavat MM-kisat kiristäisivät aikatauluja entisestään.

– Ei ole olemassa toista urheilulajia näin rajulla kalenterilla. Me kaikki tiedämme mikä tähän on oikea syy. Vaikka jotkut väittävätkin, että ideana on luoda uusille maille mahdollisuuksia, johtuu kaikki lopun viimeinen rahan takia, Klopp sanoi.

Myös useat muut managerit jakavat Kloppin huolen pelaajien jaksamisesta. Patrick Vieira, joka pelasi Arsenalissa Wengerin alaisuudessa kokee myös, että MM-kisat ovat niin arvostettu tapahtuma, koska ne pelataan sen verran pitkän ajan jälkeen.

– Minun mielestäni MM-kisat menettäisivät merkitystään, jos niitä pelattaisiin joka toinen vuosi, Vieira sanoi.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Valioliiga