Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Veikkausliiga

FC Lahti tuomitsee tiukasti seuran kannattajien väkivaltaisuudet – ilmoitti sulkevansa fanikatsomonsa

FC Lahti fanikatsomo
AOP

FC Lahti on ottanut tiukan linjan torjuakseen seuraan liitettyjä väkivaltaisuuksia. Joukkue on päättänyt sulkea kannattajakatsomonsa toistaiseksi.

Veikkausliigaseura FC Lahti tiedotti kotisivuillaan tiistaina päätöksestään sulkean stadioninsa kannattajakatsomo joukkueen kotipeleissä toistaiseksi. Päätöksen taustalla on alkuviikosta uutisoitu ikävä väkivallanteko, jossa FC Lahden kannattajia epäillään Ilves-fanin pahoinpitelystä.

Lauantaisen Ilveksen ja FC Lahden välisen Veikkausliigaottelun jälkeen eräs Ilves-huivia kantanut kannattaja joutui muutaman FC Lahden kannattajan mukiloimaksi.

”FC Lahti sanoutuu irti tällaisesta rikollisesta toiminnasta ja tekee kaikkensa auttaakseen poliisia löytämään tekijät.”

Tapauksesta on tehty rikosilmoitus ja se on Sisä-Suomen poliisilla tutkinnassa.

”Olimme katsomassa matsia neljän hengen porukalla. Olin meistä ainoa, jolla oli jotain Ilvekseen liittyvää vaatetusta. Räpläsin siinä puhelinta Ratinan kauppakeskuksen edessä, kun joku alkaa yhtäkkiä repimään huivia kaulasta”, pahoinpitelyn uhriksi joutunut 40-vuotias mies kertoi Iltasanomien mukaan.

”Ajattelin, että mitä helvettiä ja aloin repimään huivia takaisin. Saman tien alkoi tulla nyrkkiä naamaan. Otan vaan iskua vastaan ja kuulen, kun hampaat rutisee suussa. Sain nyrkkiä naamaan vähän joka puolelta. Pahoinpitelijöitä oli ymmärtääkseni kolme. Tein rikosilmoituksen pahoinpitelystä.”

Tampereen Ilves voitti lauantain ottelun 1-0 ja uhri epäili pitämänsä keltavihreän huivin laukaisseen FC Lahden muutamassa kannattajassa jotain. Muuta motiivia mies ei yhtäkkiselle väkivallalle keksinyt.

”Eihän tää voi olla niin, että sä liikut tuolla kaupungilla ja joku tulee hakkaamaan. Uhriksi olisi voinut joutua kuka tahansa, joka kulkee kaupungilla jotain keltavihreää päällään”, mies ihmetteli.

FC Lahti reagoi tapahtuneeseen nopeasti ja kertoi kotisivuillaan tuomitsevansa tapahtuneen tiukasti.

”FC Lahti tuomitsee jyrkästi kaiken väkivaltaisen käytöksen, rasismin ja syrjinnän kaikissa olomuodoissaan, sekä kentällä että sen ulkopuolella.”

”FC Lahti haluaa, että kaikille ihmisille, riippumatta esimerkiksi etnisestä taustasta, ihonväristä, sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai uskonnosta, tarjotaan täsmälleen samanlaiset mahdollisuudet osallistua yhteiskunnan toimintaan ja mm. urheilutapahtumiin turvallisesti.”

Ikävistä tapahtumista johtuen FC Lahden tulevan lauantain kotiottelussa AC Oulua vastaan ei siis nähdä katsojia kannattajakatsomossa laisinkaan. Stadionin muut katsomonosat ovat kuitenkin normaalisti avoinna.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Veikkausliiga