Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut sarjat

IL: Miesten Vitosen kohuottelun jälkipyykki käy kuumana

jalkapallo
AOP

Miesten Vitosen ottelu FC Komarin ja KuuLan välillä päättyi kaaokseen Turussa 12. syyskuuta. Tuomari keskeytti pelin 90. minuutilla, kun hän pelkäsi terveytensä puolesta. Matsin jälkeen suunsoitto eskaloitui joukkotappeluksi ja KuuLan pelaaja soitti poliisit paikalle.

Palloliitto antoi ottelun järjestäneelle FC Komarille 1 000 euron sakon Palloliiton turvallisuusmääräyksien ja rangaistusmääräyksien rikkomisesta. Yksi FC Komarin pelaaja sai pelikiellon, joka ulottuu 30.6.2022 asti. Pelaaja syyllistyi väkivaltaiseen käytökseen, erotuomarin uhkaamiseen ja uhkaavaan käytökseen.

Kaksi muuta FC Komarin pelaajaa sai viiden pelin pelikiellon väkivaltaisesta käytöksestä. Myös KuuLan joukkueesta yksi pelaaja sai kolmen ottelun pelikiellon epäurheilijamaisesta käytöksestä.

KuuLan mielestä rangaistukset eivät ole linjassa.

– Rangaistukset väkivallasta eivät ole lainkaan riittäviä, KuuLan tiedotteessa todetaan.

KuuLan mukaan yksi FC Komarin pelaajista oli lyönyt ja potkinut vastustajaansa pukukopissa, mistä seurauksen oli viiden ottelun pelikielto väkivaltaisuudesta.

– Se on kovin vähän verrattuna siihen, että lyöntien ja potkujen kohteena ollut ensikertalainen saa veden ruiskuttamisesta kolmen pelin pelikiellon, KuuLan tiedotteessa arvioidaan.

Kyseisellä pelaajalla oli aiempaa pelikieltohistoriaa 12 ottelun verran. Pisin panna on vuodelta 2017, jolloin hän oli sivussa kahdeksasta ottelusta pelikiellon vuoksi. Myös toinen viiden ottelun pelikiellon saanut pelaaja oli ollut jo aiemmin sivussa yhteensä 12 pelistä pelikieltojen vuoksi. Hänen pisin pannansa oli ollut neljä peliä.

Palloliiton mukaan pelaajien aiemmat rikkeet eivät vaikuttaneet kurinpitopäätökseen.

– Näyttää siltä, että Palloliiton linja on silitellä väkivaltaista käytöstä kevyesti vastakarvaan. Rangaistukset eivät pure, mutta ehkä niiden ei ole tarkoituskaan, KuuLan tiedotteessa todetaan.

Vaikka tuomari joutui keskeyttämään pelin FC Komarin pelaajan uhkaavan käytöksen vuoksi, FC Komar sai pelistä yhden tasapelipisteen, sillä peli oli keskeytyshetkellä 1-1. Myös tämä Palloliiton ratkaisu hämmästyttää KuuLan riveissä.

– Väkivaltaan ryhtynyt, muuten alivoimalle jäänyt joukkue pääsi hyötymään siitä, että heidän pelaajansa ryhtyi jahtaamaan tuomaria.

KuuLa toivoo Palloliitolta kovempia rangaistuksia etenkin väkivaltatapauksiin.

– Kenenkään ei pitäisi joutua pelkäämään peliin tullessaan. Poliisia ei pitäisi tarvita siihen, että uskaltaa poistua kentältä. Mitä vielä pitäisi tapahtua, että väkivalta otettaisiin vakavasti?

KuuLa pitääkin FC Komarin saamaa sakkoa varsin kevyenä sanktiona tapahtuneeseen nähden.

– Me emme halua, että mikään muu seura joutuu käymään tällaisia tapahtumia läpi. Jos turvallisuuden tunteen menettämisellä on hinta, se on suurempi kuin 1 000 euroa.

Myös tuomaripiirit raivoissaan

Turun Erotuomarikerho Ry:n mukaan edellinen suurempi jalkapallokahakka nähtiin heinäkuun alkupuolella Kolmosen pelissä. Tuolloin yleisökin uhkaili erotuomareita. Viime sunnuntaina 15-vuotiaiden poikien pelissä pelaaja puolestaan heitti tuomaria vesipullolla selkään punaisen kortin jälkeen.

Nykyinen suuntaus on Erotuomarikerhon mukaan huolestuttava.

– Palloliiton antamat rangaistukset uhkailuista ja väkivallasta erotuomareita kohtaan ovat olleet järkyttävän pieniä, erotuomarikerhon hallitus viestittää Iltalehdelle.

Turun erotuomarikerho antoi myös ohjeita tuomareille.

– Kerho suosittaa kaikkia jäseniään sekä muitakin alueen erotuomareita jättäytymään pois niiden joukkueiden otteluista, jotka ovat olleet mukana erotuomareihin kohdistuvissa uhkauksissa ja laittamaan esteet kyseisille joukkueille. Kerho suosittaa myös erotuomareitaan tekemään rikosilmoituksen suoraan heihin kohdistuvista uhkauksista tai päällekäymisistä.

Lähde: Iltalehti

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut sarjat