Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut sarjat

Yle: Afganistanin tyttöjen jalkapallomaajoukkue pääsi turvaan Portugaliin

jalkapallo
AOP

Afganistanin tyttöjen jalkapallomaajoukkue ja heidän perheensä ovat saaneet turvapaikan Portugalista. Pitkään suunniteltu pelastusoperaatio saatiin toteutettua sunnuntaina.

Soccer Balls -operaatioksi nimetty pelastustehtävä koki matkan varrella paljon vastoinkäymisiä, mutta onnistui lopulta. Tyttöjen maajoukkue liikkui viikkoja ympäri Afganistania, kunnes sunnuntaina tuli tieto, että charter-lento vie heidät turvaan.

– He jättivät kotinsa ja kaiken. He eivät voi käsittää, että he ovat nyt turvassa, Afganistanin naisten jalkapallomaajoukkueen kapteeni Farkhunda Muhtaj kertoi uutistoimisto AP:lle kotoaan Kanadasta.

Ennen joukkueen evakuoimista Muhtaj oli useiden viikkojen ajan kommunikoinut tyttöjen kanssa ja järjestellyt pelastusoperaatiota.

Sen jälkeen kun USA veti sotilasjoukkonsa pois Afganistanista, olivat 14–16-vuotiaat pelaajat perheidensä kanssa yrittäneet päästä pois maasta. He pelkäsivät henkensä edestä Ṭālibān-liikettä, joka nousi valtaan USA:n joukkojen lähdettyä.

Soccer Balls -pelastusoperaation koordinoivat monikansalliset toimijat, joiden joukossa oli muun muassa entisiä USA:n sotilaita. Operaatiossa oli mukana useita maita kuten USA, Australia ja Ranska. Operaation aikana tehtiin myös yhteistyötä talibanien kanssa.

– Kaiken piti tapahtua todella nopeasti, sillä meillä oli lähteemme mukaan vain noin kolmen tunnin aikaikkuna, jonka aikana operaatio piti toteuttaa, CIA:n ja ilmavoimien entinen työntekijä Nic McKinley paljasti.

Onnistuneen Soccer Balls -pelastusoperaation seurauksena kaikkiaan 80 ihmistä sai turvapaikan Portugalista.

– Maailma yhdistyi näiden tyttöjen pelastusoperaatiossa, sanoi operaation koordinoinnissa mukana ollut entinen Yhdysvaltain edustajainhuoneen kansliapäällikkö Robert McCreary.

Soccer Balls -pelastusoperaatio kohtasi matkan varrella useita vastoinkäymisiä. Operaatio epäonnistui ennen sunnuntaita useita kertoja muun muassa itsemurhapommituksen takia.

Lähde: Yle

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut sarjat