Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut sarjat

Tanskan Superliga-seura AGF joutuu vastuuseen työntekijänsä loukkaantumisesta seuran kuntosalilla

AGF Superliga Tanska
AOP

Tanskan Superligassa pelaava Aarhus GF joutuu rikosoikeudelliseen vastuuseen työtapaturmasta, jossa joukkueen juniorivalmentaja loukkaantui painoja nostaessaan.

Tanskan työympäristöviranomaisen raportti osoittaa, että Aarhus GF:n miespuolinen juniorivalmentaja teloi itsensä 150 kilon harjoituslaitteeseen, kun se irtosi seinästä. Tapaus on nyt luovutettu poliisille, joka arvioi, pannaanko aarhuusilainen jalkapalloseura syytteeseen.

Valvontaviranomainen suosittelee, että AGF:ää syytetään lain rikkomisesta. Tämä tarkoittaa sitä, että heille voidaan määrätä sakkoja tai seura voi joutua rikosoikeudenkäyntiin, jos Itä-Jyllannin poliisi on samaa mieltä Tanskan työympäristöviranomaisen arvion kanssa.

Raportissa kerrottiin, että valmentaja makasi puristuksissa raskaan harjoituslaitteen alla noin puoli tuntia, ennen kuin toinen työntekijä löysi hänet ja auttoi. On epäselvää, mitä tarkalleen tapahtui puolessa tunnissa, mutta Tanskan työympäristövirasto kirjoittaa, että valmentaja on ollut tajuton.

– Onnettomuushetkellä loukkaantunut oli maannut laitteen alla noin puoli tuntia, kunnes toinen työntekijä oli tullut huoneeseen ja auttanut loukkaantunutta. Loukkaantunut osapuoli oli ollut tajuton eikä voinut päästä eroon laitteesta itse, raportissa todetaan.

Tanskan työympäristöviranomainen arvioi raportissaan, että AGF oli rikkonut työsuojelulainsäädäntöä. Seura ei ollut varmistanut, että laite, jota myös juniori- ja Superliga-pelaajat käyttävät, on asennettu turvallisesti.

Tanskan työympäristöviranomainen totesi, että seura oli noudattanut asennusohjeita, mutta heillä ei ollut järjestelmällistä tarkastusta laitteiston asennukseen tai että he eivät suorittaneet kuukausittaista tarkastusta, jonka laitteen valmistaja muuten määrää. Lisäksi Tanskan työympäristöviranomainen katsoi, että muita laitteita ei oltu ruuvattu seinään.

Jälkitarkastuksessa AGF oli korjannut tilanteen. Seura on myös palkannut ulkopuolisen yrityksen tarkistamaan kuntosalin turvallisuuden useita kertoja vuodessa.

Lähde: B.T.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut sarjat