Arsenal tehoili – Tottenham kaatui vahvan avausjakson toimesta

Thomas Partey keskikenttäpelaaja Arsenal

Arsenal otti jo kolmannen voiton putkeen Valioliigassa kaatamalla Tottenhamin selvin lukemin sunnuntain taistossa.

Arsenal on vaikean alun jälkeen ottanut kolme voittoa putkeen Valioliigassa.  Sunnuntain ottelussa Arsenal murskasi Tottenhamin kotinurmellaan 3-1 -lukemin ja nousi kuuden pelatun ottelun jälkeen yhdeksään pisteeseen.

Kotijoukkue ratkaisi ottelun jo ensimmäisen puolen tunnin pelin aikana, kun Emile Smith Rowe, Pierre-Emerick Aubameyang ja Bukayo Saka onnistuivat maalinteossa.

Toiselle jaksolle Tottenham teki vaihtoja ja otti pelin haltuunsa, mutta liikaa vaarallisia maalintekopaikkoja joukkue ei onnistunut luomaan. Lopulta kavennus kuitenkin syntyi, kun peliä oli takana lähes 80 minuuttia. Eteläkorean Son Heung-Min onnistui ohittamaan Aaron Ramsdalen ja toi vieraille toivoa.

Tottenham haki tiukasti kavennusmaalia vielä viimeisen kympin aikana, mutta Arsenal kesti paineen suhteellisen helposti eikä vieraat onnistuneet tulemaan enää paremmin peliin mukaan.

Arsenal jatkaa kauttaan ensi viikolla Brightonin vieraana. Tottenham pelaa torstaina UEFA konferenssiliigan lohkovaiheen toisessa ottelussa slovenialaista Muraa vastaan. Seuraava Valioliigan ottelu Tottenhamilla on Aston Villaa vastaan ensi viikonloppuna kotinurmella.