Seuraa meitä:

Muut

HJK:lle hieno voitto Armeniasta – joukkue nousi lohkossa kolmanneksi

Otteluennakko: Puolustava mestari HJK ja haastaja KuPS vastakkain
AOP

Helsingin Jalkapalloklubi löysi maalijyvän Armeniassa pelatussa vierasottelussa, kun joukkue murskasi toisen jakson vajaalla pelanneen Alashkertin.

HJK otti UEFA:n konferenssiliigassa ensimmäisen voittonsa kaatamalla Armenian pääsarjassa toiseksi viimeisenä olevan Alashkertin 4-2 -lukemin Jerevanissa pelatussa ottelussa. HJK:lta maalinteossa onnistuivat veljekset Riku Riski ja Roope Riski, sekä Valencic ja Anthony Olusanya. Alashkertin maaleista vastasivat Jose Embalo ja Aleksandar Glisic.

HJK sai otteluun mahtavan startin, kun Riku Riski iski vieraat johtoon vajaan kymmenen peliminuutin jälkeen. Kotijoukkue pääsi kuin varkain tasoihin, kun Tim Sparvin syötön alimpana katkaisi portugalilaishyökkääjä Embalo, joka pääsi nokikkain maalivahti Hugo Keton kanssa eikä epäonnistunut viimeistelyssä.

Kotijoukkue koki ison menetyksen avausjakson lopulla, kun keskikenttämies Artak Grigoryan ajettiin suoralla punaisella ulos, kun hän kaatoi läpiajoon karkaamassa olleen Riku Riskin.

HJK ei avausjakson lopulla enää lisämaaleja tehnyt, mutta otti pelin toisen jakson alussa täydellisesti hallintaansa. 2-1 -johtomaalin iski Valencic, joka sijoitti rangaistusalueen sisältä pallon takakulmaan 57. peliminuutilla. Kuusi minuuttia myöhemmin Roope Riski vastaanotti Miro Tenhon loistavan keskityksen boxin sisällä ja pienen tsipin jälkeen Riski naulasi pallon tyhjään maaliin.

Alashkert tuli ottelussa vielä toisen puoliajan lisäajalla maalin päähän, kun Glisic laukoi pienestä kulmasta pallon ohi Kedon, mutta välittömästi seuraavasta hyökkäyksestä 84. minuutilla kentälle tullut Olusanya iski identtisen maalin toiseen päähän naulaten loppulukemat 4-2.

Klubin voitto tarkoitti sitä, että joukkue nousi kolmeen pisteeseen ja lohkossa kolmannelle sijalle, kun Itävallassa LASK ja Maccabi Tel Aviv tasasivat pisteet 1-1 -lukemin.

HJK kohtaa Veikkausliigassa viikonloppuna SJK:n ja vielä ennen seuraavaa konferenssiliigan lohkovaiheen ottelua HJK matkaa reilun kahden viikon päästä Tampereelle Ilveksen vieraaksi. Seuraava konferenssiliigan lohkovaiheen ottelu pelataan Helsingissä, kun Klubi saa vieraakseen Maccabi Tel Avivin 21. lokakuuta.

UEFA konferenssiliigan tulokset, A-lohko

Alashkert vs. HJK 2-4
LASK vs. Maccabi Tel Aviv 1-1

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Muut