Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut sarjat

Sparta Prahan kannattajat jälleen rasismikohun keskellä jo langetetusta tuomiosta huolimatta

Sparta Praha Glasgow Rangers Eurooppa-liiga 30.9.2021
AOP

Sparta Prahan ja Glasgow Rangersin välisessä Eurooppa-liigan ottelussa kuohui torstaina, kun Rangersin tummaihoiset pelaajat joutuivat rasismin kohteeksi, vaikka Spartaa oltiin jo kertaalleen rankaistu samanlaisesta välikohtauksesta.

Glen Kamaran asianajaja Aamer Anwar luonnehti Kamaran solvaamista kiusalliseksi sen jälkeen, kun Rangersin keskikenttäpelaajaan oli kohdistettu törkeää käytöstä Eurooppa-liigan Sparta Praha -tappio-ottelussa.

A-lohkon ottelu pelattiin 10 000 lapsikatsojan edessä sen jälkeen, kun Euroopan jalkapalloliitto UEFA rankaisi Prahaa Monacon tähti Aurélien Tchouaménin rasistisesta solvaamisesta Mestarien liigan ottelussa aiemmin tällä kaudella.

Torstain ottelussa 6-14-vuotiaat lapsikatsojat käyttäytyivät kuitenkin törkeästi ja muun muassa vihelsivät aina, kun Rangersin tummaihoinen pelaaja koski palloon. Anwar ei voi käsittää, miten tilanne kehittyi sellaiseksi rasismista annetun rangaistuksesta huolimatta.

– Olin toivonut kuullessani Sparta Prahan stadionin sulkemisesta, että sekä Glenin että muiden mustien pelaajien ei tarvitse sietää solvaamista tai rasismia ja he voivat vain jatkaa jalkapalloa.

– Mutta tämän illan pitäisi olla nolostuttava tšekkiläiselle joukkueelle, sillä vaikka heidän faninsa oli asetettu porttikieltoon, sillä ei silti ollut suurta merkitystä, että stadion oli täynnä 10 000 koululaisella.

Anwar ei voi sietää katsojien käytöstä.

– Valtava osa noista lapsista buuasi Glenin jokaista pallon kosketusta samoin kuin kaikkien muiden mustien Rangers-pelaajien kosketuksiakin. Tänä iltana näkyy jälleen, että Prahassa on vakava ongelma rasismin kanssa, ja kuten tavallista, UEFA ei ole missään.

– Glen ja Rangers-pelaajat ovat osoittaneet täydellistä arvokkuutta, mutta kenenkään pelaajan ei tarvitse kohdata tätä työssään ja Euroopan näyttämöllä, isobritannialainen asianajaja täräytti.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut sarjat