Mestarien liiga

LaLiiga.com: AC Milan harkitsee valituksen tekemistä Atlético Madrid -ottelun tuomarista

AC Milan hankki uuden puolustajan

Atlético Madrid peittosi Mestarien Liigan tiistai-illan kohtaamisessa AC Milanin vieraskentällä 2-1. Pelin tuomaritoiminta aiheutti kuitenkin parranpärinää ja nyt Milan aikoo valittaa siitä.

Atlético Madrid hyötyi suuresti kahdesta polemiikkia herättäneestä tuomariratkaisusta. Franck Kessie sai toisen keltaisen kortin 29 minuutin kohdalla ja lisäajan seitsemännellä minuutilla Atlético sai rangaistuspotkun, jossa oli runsaasti tulkinnanvaraa.

Pallo osui Pierre Kalulun käteen, mutta se tuli siihen pompun kautta ilman, että Kalululla oli mitään mahdollisuutta siihen reagoida, eikä peliasentokaan ollut erityisen epäluonnollinen.

Niinpä AC Milan on italialaismedia La Gazzetta dello Sportin mukaan harkitsemassa valituksen jättämistä ottelun kokeneesta päätuomarista, turkkilaisesta Cüneyt Çakirista. Milanin näkemyksen mukaan ottelun ratkaissut rankkarituomio oli epäoikeudenmukainen ja Kessien toinen varoituskin kyseenalainen.

La Gazzetta dello Sportin mukaan Çakiria voi uhata pieni tauko europeleistä, jos AC Milan todella valituksen UEFA:lle jättää. Myös Corriere Della Sera uskoo, ettei Çakiria nähdä vähään aikaan Mestarien liigassa, eikä välttämättä enää kertaakaan AC Milanin otteluissa.

Viimeksimainittu kertoo Euroopan jalkapalloliitto UEFA:n sisäisten lähteiden vahvistaneen sille, että rangaistuspotkutulkinnassa tehtiin virhe. Samalla epäilyksen varjo kohdistuu myös VAR-tuomari Abdulkadir Bitigenin ylle, sillä hän vahvisti Çakirin rankkarituomion.

Çakir on kokenut huipputuomari, joka vihelsi muun muassa vuoden 2015 Mestarien liigan finaalissa, sekä kuulussa kevään 2019 Mestarien liigan välierässä, jossa Liverpool kukisti Barcelonan 4-0 ja eteni loppuotteluun. Çakir on tuomaroinut myös kuusi peliä MM-kisoissa, mukaan lukien vuoden 2014 välierän Hollanti-Argentiina.

Lähde: LaLiiga.com