Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut sarjat

IL: Eurooppalaisen naisjalkapallon vaikuttajat lähettivät FIFA:lle kirjelmän MM-kisasuunnitelmista

jalkapallo
AOP

12 eurooppalaista naisjalkapallon vaikuttajatahoa lähetti Kansainväliselle jalkapalloliitolle FIFA:lle kirjelmän, joka vastusti aikeita muuttaa MM-kisat kahden vuoden välein toistuvaksi tapahtumaksi.

Yhdeksän naisten jalkapalloilun pääsarjaa, Ruotsin naisten jalkapalloliitto ja Euroopan jalkapalloliitto UEFA pyytävät Kansainvälistä jalkapalloliittoa FIFA:a kuoppaamaan suunnitelmat MM-kisojen pelaamisesta joka toinen vuosi. Heidän mielestään MM-kisojen lisääminen ei kehitä naisten ja tyttöjen jalkapalloilua.

Tällä hetkellä MM-kisoja pelataan joka neljäs vuosi.

– FIFA:n ehdottamilla suunnitelmilla on syvästi vahingollisia vaikutuksia urheiluun, talouteen ja yhteisöön. Ne muuttavat olennaisesti naisten jalkapalloilun kurssia ja kehitystä, avoimessa kirjeessä sanotaan.

Allekirjoittajien mukaan MM-kisojen lisääminen kasvattaisi olennaisesti kansainvälistä otteluruuhkaa ja pelaajien kuormitusta. Samalla naisten jalkapalloilun käytössä olevat entuudestaan niukat resurssit joutuvat koville.

– Kärkipelaajilla olisi suurempi riski kärsiä fyysisestä loukkaantumisesta tai mielenterveysongelmista, koska pelit olisivat enemmän keskittyneet karsintoihin, eikä valmistautumisaikaa olisi yhtä paljon. Pelaajien kuormitus lisääntyisi, kun finaaliturnauksia olisi enemmän.

Liigojen ja UEFA:n mukaan päätös myös haittaisi naisten liigojen pelaamista ja kehittymistä ammattilaissarjoiksi sekä heikentäisi investointihalua.

– Se puolestaan heikentäisi tavoitetta luoda naispelaajille kokoaikaista työtä ja huipputason ympäristö. Maailmassa on yhä vähän ammattilaissarjoja.

Kirjeen allekirjoittaneet tahot toivovat, että tulevaisuudesta olisi mahdollista keskustella Fifan kanssa ja ottaa naisten jalkapalloilu nykyistä paremmin huomioon.

Uutistoimisto AFP.n mukaan myös miespelaajat ovat vastustaneet Fifan ideaa. Kansainvälinen pelaajayhdistys FIFpro on julkaissut kannanoton, jossa epäillään MM-kisojen lisäämisen palvelevan vain kaupallisia tarkoituksia.

– He haluavat tehdä niin paljon rahaa kuin mahdollista ja toivovat, että osa siitä valuu pyramidin pohjalla oleville. En usko, että tämä toimii kovinkaan hyvin, FIFpron pääsihteeri Jonas Baer-Hoffmann sanoo SVT:n mukaan.

Fifan globaalin jalkapallokehittämisen johtaja Arsène Wengerin mielestä kritiikki johtuu siitä, etteivät ihmiset ole vielä nähneet koko ehdotusta.

– MM-kisojen pelaaminen joka toinen vuosi on kohtuullista vain, jos ehdotuksen näkee kokonaan.

Wengerin mukaan ehdotuksessa olisi pitkiä lepotaukoja arvokisojen jälkeen.

Tästä pystyy lukemaan koko kirjelmän.

Lähde: Iltalehti

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut sarjat