Muut sarjat

Brasilian alasarjassa kuohuu – Pelaajaa syytetään tuomarin murhan yrityksestä

jalkapallo

Brasilialainen keskikenttäpelaaja William Ribeiro, joka edustaa Rio Grande do Sulin osavaltion toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaa São Paulo-RS:ää, hyökkäsi erotuomarin kimppuun. Nyt hänet saatetaan tuomita murhan yrityksestä.

Tuomarin kimppuun hyökännyt São Paulo-RS:n keskikenttäpelaaja William Ribeiro vietiin hyökkäyksen jälkeen Venâncio Airesin vankilaan. Erotuomari Rodrigo Crivellaro sen sijaan joutui sairaalaan ja hän pääsi sieltä jo pois.

Ribeiro hyökkäsi erotuomari Crivellaron kimppuun São Paulo-RS-Guarani-ottelun aikana Rio Grandesta Edmundo Feix -stadionilla. Erotuomari meni tajuttomaksi ja hänet oli toimitettava sairaalaan.

Hyökkäys tallentui FGF-TV:n lähetykseen 15. minuutilla. Tilanteessa Ribeiro valitti virheestä hyökkäyksessä. Tuomari pysäytti pelin varoittaakseen urheilijaa. Silloin hän sai lyönnin ja työntöjä ja jo maata vasten potkaisi päähän.

Tuomari pysyy liikkumattomana hyökkäyksen jälkeen, ja molempien joukkueiden pelaajat kutsuvat välittömästi lääkärin apuun. Ribeiro pidätettiin vielä stadionin sisällä, hän antoi todistuksen poliisiasemalla ja vietiin kaupungin vankilaan.

Tapauksesta vastuussa olevan poliisipäällikön Vinícius Assunçãon mukaan pelaajaa syytetään murhan yrityksestä, koska erotuomarilla ei ollut “mahdollisuutta puolustautua”.

– Hän oli jo saanut iskun seisoessaan ja kaatunut ilman mahdollisuutta puolustautua. Saatamme kohdata kuoleman ja jopa vakavia aivovaurioita.

Pelaajan puolustus ei ole kommentoinut asiaa. Seura sen sijaan julkaisi virallisen lausunnon, jossa pahoitteli tapahtumaa, ja ilmoitti sopimuksen irtisanomisesta pelaajan kanssa.

Ottelu keskeytettiin hyökkäyksen jälkeen ja sitä jatkettiin tiistaina klo 15.30 klo 14. minuutista toiselle puoliajalle. Guarani voitti 1-0.