Muut

Ranska käänsi tappioaseman voitoksi hurjalla toisella jaksolla!

Theo Hernandez

Ranska eteni Espanjaa vastaan sunnuntaina pelattavaan UEFA Nations Leaguen finaaliin kaatamalla Belgian torstai-illan hurjassa välieräkamppailussa.

Ranska oli jo 2-0 -lukemin tappiolla välierää Belgiaa vastaan ensimmäisen 45 minuuttisen jälkeen, mutta käänsi toisen jakson kolmella maalilla pelin nimiinsä 3-2 -lukemin.

Belgialta avausjaksolla Yannick Carrasco ja Romelu Lukaku onnistuivat maalinteossa. Toisella jaksolla Karim Benzema toi tunnin pelin jälkeen Ranskan maalin päähän. Hetkeä myöhemmin Ranskalle tuomittiin rangaistuspotku, josta PSG:n kärki Kylian Mbabbe ei epäonnistunut vaan tykitti pallon yläkulmaan ohi oikeaan suuntaan aavistaneen Thibault Courtoisin.

Belgia oli toisella puoliajalla todella epävarma ja joukkue vetäytyi kuoreensa päästäen Ranskan myllertämään pallon kanssa rauhassa Belgian kenttäpuolella.

Vajaat kolme minuuttia ennen varsinaisen pelian loppua Lukaku nikkasi vastahyökkäyksestä pallon reppuun, mutta Belgian kärkimies oli tuuman verran paitsiossa, joten maali hylättiin VAR:n kautta.

Hetkeä myöhemmin Ranska kuitenkin iski, kun Theo Hernandez pommitti 20 metristä pallon takakulmaan ohi voimattoman Courtoisin siirtäen joukkueensa johtoon.

Johto kesti lopulta lisäajan loppuun saakka ja Ranska varmisti pääsynsä sunnuntaina pelattavaan loppuotteluun San Sirolle Espanjaa vastaan. Belgia kohtaa Italian sunnuntaina pronssiottelussa Torinossa.