Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut sarjat

LaLiiga.com: Kansojen liigan finaalin voittomaali suututti espanjalaisia

Ranskan maajoukkue
AOP

Espanja hävisi Kansojen liigan finaalissa Ranskalle lukemin 1-2. Ottelun voittomaali synnytti runsaasti polemiikkia syntytapansa vuoksi, sillä espanjalaiset kokivat kärsineensä vääryyttä.

Kylian Mbappé nousi Ranskan juhlituksi sankariksi iskettyään maansa toisen maalin ottelun 80. minuutilla vahvasti paitsiolta vaikuttaneessa tilanteessa. Maali jäi kuitenkin VAR-tarkistuksen jälkeenkin voimaan, sillä erotuomari Anthony Taylor ja videotuomarit havaitsivat pallon menneen Mbappélle Espanjan Eric Garcían jalasta.

Tämä purkaa sääntökirjan mukaan paitsion, mutta Espanjan pelaajia tilanne jäi kismittämään. Finaalin tulosta ei mikään enää muuta, mutta kenties sääntöä joskus tulevaisuudessa tarkennetaan.

– Me kaikki, jotka olemme pelanneet jalkapalloa, tiedämme, että se oli paitsio. Säännön laatija ei ole pelannut jalkapalloa. Tuomari sanoi, että Eric yritti pelata palloa. Tuo sääntö pitäisi muuttaa. Onnittelut Ranskalle kuitenkin, Espanjan maalin tehnyt Mikel Oyarzabal totesi TV-haastattelussa.

García itsekin oli tilanteesta pahoillaan.

– Pallo pelattiin selkäpuolelleni, heittäydyin maahan ja osuin siihen kantapäälläni. Se oli paitsio. Tuomari selitti minulle, että yritin katkaista syöttöä, joten siksi paitsiota ei tuomittu. Hän selitti, että paitsiosäännön mukaan en voi koskea palloon, Garcia vastasi.

– Toivottavasti jonain päivänä se sääntö voitaisiin muuttaa, mutta juuri nyt se sattuu totta puhuen paljon.

Vähintään yhtä käärmeissään oli myös vahvan ottelun pelannut Espanjan kapteeni Sergio Busquets.

– Kentältä katsottuna toinen maali näytti paitsiolta. Nostimme linjan hyvin ja jätimme Mbappén paitsioasemaan, mutta tuomari sanoi Ericin halunneen pelata palloa. Siinä ei ole järkeä, koska se ei ole sama, mitä meille selitettiin. Ericillä ei ollut missään vaiheessa tarkoitusta pelata palloa, Busquets arveli.

– Pelasimme hyvin omaa peliämme, mutta Ranska teki kahdesta paikasta kaksi maalia. He käänsivät pelin juuri silloin, kun pelasimme parhaiten.

Puolustaja César Azpilicueta ihmetteli, miksei Taylor tarkistanut tilannetta itse VAR-monitorilta.

– En ymmärrä, miksei paitsiota vihelletty. Kehotan tuomareita aina tekemään omat ratkaisunsa ja tarkistamaan tilanteen monitorilta. Hän sanoi, että Eric yritti pelata palloa, mutta minun on vaikeaa ymmärtää, ettei hän arvioinut tilannetta itse.

Lähde: LaLiiga.com

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut sarjat