Seuraa meitä:

Muut sarjat

Belgian tähtimaalivahti Thibaut Courtois arvostelee kovin sanoin UEFA:a ja FIFA:a

Courtois jatkaa Realissa vuoteen 2026
AOP

Belgian maalivahti Thibaut Courtois on syyttänyt jalkapalloliittoja siitä, että ne asettavat tulot pelaajan hyvinvoinnin edelle.

29-vuotias belgialaismaalivahti Thibaut Courtois puhui medialle Belgian 1-2 Italialle häviämän Kansojen liigan pronssiottelun jälken sunnuntaina. Molemmat maat olivat tehneet useita muutoksia aloituskokoonpanoihinsa puolivälierätappioistaan ​​aiemmin viikolla. Courtois kritisoikin kovin sanoin Euroopan jalkapalloliitto UEFA:a suurista pelimääristä.

– Tämä peli on vain rahapeli, ja meidän on oltava rehellisiä siitä. Pelaamme sitä vain, koska UEFA:lle se on ylimääräistä rahaa, Courtois täräytti.

– Katsokaa, kuinka paljon molemmat joukkueet muuttivat kokoonpanoja. Jos molemmat joukkueet olisivat olleet finaalissa, finaalissa olisi ollut muita pelaajia pelaamassa.

Kansojen liigan muodostamisen yhteydessä kansalliset yhdistykset halusivat, että kilpailun finaaliviikolla olisi kaksi ottelua. Jos ne eivät olisi päässeet kahteen viimeiseen otteluun, maat olisivat todennäköisesti pelanneet MM-karsinnoissa tänä viikonloppuna.

Courtois arvosteli myös Kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n ehdotuksia järjestää MM-lopputurnaukset kahden vuoden välein. Suunnitelmat kansainvälisen kalenterin uudistamiseksi on suunnitellut FIFA:n globaalin kehityksen johtaja Arsène Wenger. Tavoitteena on järjestää suuria turnauksia joka kesä ja vähemmän karsintapelejä vuoden aikana.

UEFA on jo ilmaissut vastustavansa joka toinen vuosi järjestettäviä arvokisoja faneja edustavien ryhmien kanssa, vaikka FIFA on korostanut, että ehdotus on osa jatkuvaa kuulemisprosessia, jossa ovat mukana kaikki sidosryhmät jäsenyhdistyksistä faniryhmiin.

Courtois pitää kommentteja perättöminä-

– He (UEFA) perustivat ylimääräisen kilpailun (UEFA Conference League). Se on aina sama.

– He voivat olla vihaisia ​​siitä, että muut joukkueet haluavat Superliigan, mutta he eivät välitä pelaajista, vaan välittävät taskuistaan. On huono asia, että pelaajista ei puhuta. Ja nyt kuulet jokavuotisista EM- ja MM-kisoista, milloin lepäämme? Ei koskaan, belgialainen arvostelee.

Courtois sanoi, että loukkaantumiset yleistyvät pelaajien keskuudessa vain, jos otteluohjelma jatkaa kasvuaan.

– Joten lopulta huippupelaajat loukkaantuvat ja loukkaantuvat ja loukkaantuvat. Se on jotain, jonka pitäisi olla paljon parempi ja paljon paremmin hoidettu.

– Emme ole robotteja! Se on vain enemmän ja enemmän pelejä ja vähemmän lepoa meille, eikä kukaan välitä meistä.

Jo ensi vuosi on Courtois’n mukaan askel väärään suuntaan.

– Ensi vuonna meillä on MM-kisat marraskuussa, meidän on pelattava jälleen kesäkuun viimeisiin vaiheisiin asti. Loukkaannumme! Kukaan ei enää välitä pelaajista.

– Kolmen viikon loma ei riitä, jotta pelaajat voivat jatkaa 12 kuukautta korkeimmalla tasolla. Jos emme koskaan sano mitään, se on aina sama.

Lähde: Sky Sports

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Muut sarjat