Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Huuhkajat

Yle: Teemu Pukki riemuitsi nousustaan ohi Jari Litmasen maajoukkuemaaleissa

Teemu Pukki laukoo Ukrainaa vastaan.
AOP

Suomi peittosi Kazakstanin vierasottelussa Kazakstanin Nur-Sultanissa lukemin 2-0. Teemu Pukki vastasi Suomen molemmista maaleista ja nousi samalla miesten jalkapallomaajoukkueen kaikkien aikojen parhaimmaksi maalintekijäksi.

31-vuotias hyökkääjä Teemu Pukki nousi kahdella osumallaan Suomen miesten A-maajoukkueen kaikkien aikojen maalitykiksi. Jari Litmanen viimeisteli maajoukkueessa 32 kertaa, kun Pukilla on nyt kasassa 33 A-maajoukkuemaalia.

– Hienoa pelata noiden jätkien kanssa ja monesta maalista saa kiittää joukkuekavereita, Pukki sanoi ottelun jälkeen Huuhkajien etälehdistötilaisuuden aluksi.

Pukin ensimmäiseen maaliin Kazakstanin vieraana syötön tarjoili Robin Lod ja toisen Pukki sai viimeistellä Urho Nissilän laukauksen irtopallosta. Pukki myönsi, että Litmasen ennätys oli jo kutkutellut mielessä.

– Hieno juttu, että se nyt tapahtui. Jos se on jossain takaraivossa ollut, niin nyt voi sitten vähän vapaammin pelata, Pukki kommentoi maaliennätystä.

Vuonna 2009 Japania vastaan A-maajoukkueessa debytoinut Pukki laukoi ensimmäisen A-maaottelumaalinsa vuonna 2012 Turkkia vastaan. Suurin osa maaleista on syntynyt kuitenkin vasta aivan viime kausina. Esimerkiksi 24-26-vuotiaana Pukki viimeisteli vain kolme maajoukkuemaalia, mutta 29 vuoden iässä Pukki liekehti Huuhkajissa kymmenen osuman arvoisesti.

Mieleenpainuvimpien maaottelumaalien joukkoon Pukki nosti muun muassa tasoitusmaalin Espanjan verkkoon 2013. Silloin Fifa-rankingissa vasta sijalla 87 ollut Suomi onnistui hakemaan rankingykkösen Espanjan vieraana 1-1-tasapelin MM-karsinnoissa.

– Tietysti ne kaksi maalia Liechtensteiniä vastaan, jotka toivat kisapaikan (EM-kisoihin) lopullisesti. Sitten tämä viimeinen, jolla mentiin tilaston ykköseksi, oli ihan kiva. En ollut varma, oliko se paitsio, niin ei voinut oikein tuulettaa, Pukki sanoi.

Pukki on ehtinyt kokea reilun 12 vuoden aikana maajoukkueessa monenlaisia aikoja, kuten murheellisen vuoden 2016, jolloin Suomi ei saanut voiton voittoa. Ajanjakso päättyi Hans Backen potkuihin, minkä jälkeen Markku Kanerva nousi päävalmentajaksi.

– Oli vaikeita vuosia, mutta EM-karsintavuosi, tai oikeastaan viimeiset kolme-neljä vuotta on ollut tuloksellisesti tosi hyvää. Meillä on koko minun maajoukkueurani ajan ollut huikea porukka, tänne on ollut aina hienoa tulla, Pukki fiilisteli.

Lähde: Yle

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Huuhkajat