Mestarien liiga

Barcelonalle elintärkeä voitto – RB Salzburg murskasi saksalaisvieraat

FC Barcelona v Dinamo Kiev: Group E - UEFA Champions League, Spain - 20 Oct 2021

Mestarien liigan keskiviikon kierroksen alkuillan otteluissa nähtiin kaksi kotivoittoa, kun FC Barcelona kaatoi Dinamo Kiovan ja RB Salzburg kurmuutti Wolfsburgia kotikentällään.

FC Barcelona otti elintärkeän voiton jatkopelien kannalta, kun Dinamo Kiova kaatui Camp Noulla 1-0 -lukemin. Barcelonalta osui avausjaksolla Gerard Pique Jordi Alban keskityksestä. Toisella jaksolla kotijoukkue haki lisämaaleja vaihtojen kautta, kun Ansu Fati ja Philippe Coutinho tulivat kentälle tauolla, mutta lisämaaleja ei nähty. Ottelun loppuvaiheilla Dinamo haki kiivaasti tasoitusta, mutta vierasjoukkue ei saanut ohitettua Marc-Andre ter Stegeniä.

Voitostaan huolimatta FC Barcelona on lohkossa viimeisenä ja maalisuhde on viisi maalia pakkasella. Dinamo on neljällä pisteellä kolmantena. Joukkueet kohtaavat toisensa vielä kertaalleen ja silloin pelipaikkana on Dinamon kotikenttä.

Red Bull Salzburg kaatoi alkuillan ottelussaan Wolfsburgin 3-1 -lukemin. Tauolle mentiin 1-1 -tasalukemista, mutta toisella jaksolla sveitsiläishyökkääjä Noah Okafor osui kahdesti.

Lokakuun alussa Okafor osui kahdesti myös Sveitsin alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa Hollantia vastaan. Okafor viimeisteli myös RB Salzburgin ainokaisen Itävallan pääsarjassa Altachia vastaan, kun joukkueet pelasivat 1-1 -tasapelin.

Kolmen ottelun jälkeen RB Salzburg johtaa G-lohkoa seitsemällä pisteellä. Wolfsburg on viimeisenä kahdella pisteellä ja joukkueella on kaikki mahdollisuudet edelleen jatkoon.