Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut sarjat

IS: Vitosen Turun tuomariahdistelutapaus menee uudelleen kurinpitokäsittelyyn käsittelyvirheiden vuoksi

jalkapallo
AOP

Suomen Palloliitto Ry:n valitusvaliokunta on perunut vitosdivarissa pelaavan FC Komarin kolmen pelaajan pelikiellot. Rangaistuksia jaettaessa tehtiin valitusvaliokunnan mukaan niin vakavia virheitä, ettei päätöstä voinut pitää voimassa.

Suomen Palloliitto Ry:n Läntisen alueen kurinpito- ja vastalauseasioita käsittelevä työryhmä oli määrännyt yhden FC Komarin pelaajan määräaikaiseen pelikieltoon aina 30.6.2022 asti. Lisäksi kaksi muuta FC Komarin pelaajaa oli määrätty viiden ottelun pelikieltoihin. Pelikiellot liittyivät Komarin ja Kuuvuoren Laakin 12. syyskuuta pelaamaan otteluun, joka päättyi poliisin väliintuloon.

Tilanne oli kärjistynyt ottelun tuomarin annettua FC Komarin pelaajalle punaisen kortin. Pelaaja oli käyttäytynyt uhkaavasti tuomaria kohtaan, minkä jälkeen tämä vihelsi pelin päättyneeksi ja pakeni paikalta.

Myöhemmin FC Komarin pelaajat sekä kannattajat ja KuuLan pelaajat ajautuivat joukkotappeluun pukukoppikäytävällä, kun erotuomaristo oli päässyt suojaan pukukoppeihin. Yksi KuuLaan pelaaja joutui käymään välikohtauksen jälkeen sairaalassa.

Valitusvaliokunta totesi, että pelikieltopäätöksessä rikottiin FC Komarin pelaajien oikeusturvaa. Avainasemassa pelikieltojen antamisessa olleet kaksi todistusta annettiin nimettöminä, eikä Komar saanut mahdollisuutta vastata niihin ennen rangaistusten määräämistä.

- Valitusvaliokunta katsoo, ettei kyseisessä tapauksessa ole ollut edellytyksiä anonyymiin todisteluun. Lisäksi FC Komarin valituksen perusteella on ilmeistä, että kurinpitomenettelyssä on loukattu aivan keskeistä syylliseksi epäillyn kuulemisperiaatetta, päätöksessä kirjoitetaan.

Valitusvaliokunta määräsi tapauksen käsiteltäväksi uudelleen. Palloliiton Läntisen alueen kurinpidosta vastaavan kilpailupäällikkö Mikael Westerback sanoo, että todistajien nimet jätettiin lausunnoista pois tapahtuman keräämän mediahuomion takia. Uudessa käsittelyssä nimet tulevat julkisiksi.

Uusi ratkaisu asiasta saadaan todennäköisesti marraskuun alussa.

Lähde: Ilta-Sanomat

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut sarjat