Muut

Chelsea vaikeuksien kautta jatkoon liigacupissa

Arsenal FC vs Leeds United

Englannin liigacupissa pelattiin tiistaina kolme ottelua neljännesvälierissä. Valioliigan kärjessä keikkuva Chelsea joutui omassa ottelussaan todella tiukille, mutta Arsenal selvisi helpommalla. QPR:n ja Sunderlandin välillä ratkaisu haettiin rangaistuspotkukisasta.

Valioliigaa yhdeksän kierroksen jälkeen ennen Liverpoolia ja Manchester Cityä johtava Chelsea oli tiukoilla Englannin liigacupin neljännesvälierissä Southamptonia vastaan. Chelsea eteni parista jatkoon vasta rangaistuspotkukilpailun jälkeen 2-1 -lukemin.

Ottelun varsinaisella peliajalla Kai Havertz vei avausjakson lopulla kotijoukkueen johtoon, mutta Southampton tuli heti toisen jakson alussa tasoihin. Vieraat kestivät Chelsean kovan paineen toisella jaksolla ja ottelu ratkaistiin rangaistuspotkukilpailussa, jossa kotijoukkue oli parempi maalein 4-3. Reece James vastasi voittomaalista.

Tiistaina toisena Valioliiga-joukkueena liigacupissa esiintynyt Arsenal selvisi helpommalla jatkoon, sillä joukkue kaatoi Leedsin kotonaan 2-0 -lukemin. Maaleja Emiratesilla jouduttiin odottamaan lähes tunti peliajasta ennen kuin samalla vaihtomies Calum Chambers naulasi johtomaalin heti kentälle tultuaan. Arsenalin voiton varmisti Edward Nketiah, joka iski loppulukemat reilu kymmenen minuuttia Chambersin perään.

Päivän kolmannessa ottelussa pelattiin maaliton tasapeli ja ratkaisu nähtiin rangaistuspotkukisan jälkeen, jonka Sunderland voitti 3-1 -lukemin ja eteni 1-0 -vierasvoitolla EFL-cupin puolivälieriin.