Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Maajoukkueet

Skotlantilainen managerilegenda Walter Smith on menehtynyt

Walter Smith managerilegenda Skotlanti
AOP

Skotlantilaisessa jalkapallossa niin seura- kuin maajoukkuetasollakin pitkän manageriuran tehnyt Walter Smith menehtyi 73-vuotiaana.

Glasgow Rangersin puheenjohtaja Douglas Park kommentoi suru-uutista seuran sivuilla.

– Rangersin hallituksen, henkilökunnan ja pelaajien puolesta välitän syvän osanottoni Walter Smithin perheelle. Walter jättää jälkeensä vaimon, lapset ja lastenlapset, jotka kaikki ovat ajatuksissamme ja rukouksissamme tänä vaikeana aikana.

– On melkein mahdotonta kiteyttää, mitä Walter merkitsi meille jokaiselle Rangersissa. Hän ruumiilisti kaiken, mitä rangerin pitäisi olla. Hänen luonteensa ja johtajuutensa olivat vertaansa vailla, ja ne elävät pitkään kaikkien niiden muistoissa, joiden kanssa hän työskenteli kahden ensimmäisen manageriaikakautensa aikana.

Smith oli edelleen aktiivinen jalkapallopiireissä kuolemaansa saakka.

– Puhuin Walterin kanssa viime viikonloppuna. Vaikka hän taisteli sairautta vastaan, hän pystyi silti antamaan neuvoja ja tukea. Siitä olen henkilökohtaisesti kiitollinen. Tiedän, että hän jatkoi myös vuoropuhelua johtavien henkilökunnan jäsenten, mukaan lukien managerimme Steven Gerrardin, kanssa. Me kaikki Rangersissa kaipaamme Walteria kovasti.

– Jalkapalloyhteisö muistaa hänet kaikkialla maailmassa, kun hän voitti kymmenen huippusarjan titteliä managerina, viisi Skotlannin cupia ja kuusi liigacupia sekä johti seuransa UEFA Cupin finaaliin vuonna 2008. Hänen aikansa Skotlannin managerina sekä Englannin Valioliigassa korostivat hänen ominaisuuksiaan yhtenä suurimmista nykyajan jalkapallovalmentajista.

Smith oli tärkeä myös Rangers-yhteisölle.

– Rangersin kannattajille hän oli kuitenkin paljon enemmän kuin pelkkä jalkapallovalmentaja. Walter oli monen ystävä, johtaja, lähettiläs ja ennen kaikkea legenda.

Smith aloitti pelaajauransa aikanaan Ashfieldissä, josta siirtyi vuonna 1966 Dundee Unitediin Skotlannin pääsarjaan. Hän kävi vuoden päästä lainalla USA:n pääsarjan Dallas Tornadossa, mutta edusti Dundeeta muuten vuoteen 1975 saakka, jolloin hänet myytiin Dumbartoniin. Kahden kauden jälkeen mies ostettiin takaisin Dundeehen, jossa miehen ura kesti vielä kolme vuotta.

Smith aloitti valmennusuransa jo pelaajauransa aikana, kun hän toimi Dundeen apulaisvalmentajana uransa loppupuolella. Hänet palkattiin myös ensin Skotlannin alle 18-vuotiaiden maajoukkueen valmentajaksi vuonna 1978 ja sen perään Skotlannin alle 21-vuotiaiden maajoukkueen valmentajaksi vuonna 1982 ja Skotlannin maajoukkueen apulaismanageriksi vuoden 1986 MM-kisoihin.

Vuonna 1986 hän liittyi Dundeen hallitukseen ja toimi Glasgow Rangersin apulaismanagerina. Vuonna 1991 Smith nimitettiin ensin väliaikaiseksi manageriksi Rangersiin ja lopulta hänet vakinaistettiin. Hän toimi virassaan vuoteen 1998, jolloin hän siirtyi Englannin Valioliigan Evertoniin. Evertonissa hän valmensi neljä vuotta ennen potkujaan.

Vuonna 2004 hän toimi lyhyen aikaa Manchester Unitedin apulaismanagerina. Samana vuonna hänet palkattiin Skotlannin maajoukkueen peräsimeen, jossa hän pysyi kolme vuotta ennen paluutaan Rangersiin. Glasgowssa hän valmensi uransa loppuun, vuoteen 2011, saakka.

Vuonna 2012 Rangersin jouduttua selvitystilaan Smith toimi johtotehtävissä lyhyen aikaa, mutta erosi puolen vuoden jälkeen.

Smith niitti huikeaa menestystä niin kotimaan- kuin Euroopankin kentillä. Tilille kertyi lukuisia sarjavoittoja ja Euroopan sisäisten kilpailujen menestystä. Myös Skotlannin alle 18-vuotiaiden maajoukkueen kanssa mies menestyi voittaen EM-kultaa vuonna 1982.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Maajoukkueet