Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Valioliiga

Tšekkimiljardööri Daniel Křetínský on aikeissa ostaa merkittävän osuuden Englannin Valioliigan West Hamista

West Ham United
AOP

Tietojen mukaan tšekkimiljardööri Daniel Křetínský neuvottelee West Hamin kanssa vähemmistöosuuden ostamisesta.

Englannin Valioliiga-seuran West Hamin osaomistajat David Sullivan ja David Gold ovat etsineet uusia sijoittajia muutaman vuoden ajan, mutta ovat hylänneet myyntitarjoukset.

Keskusteluja tšekkimiljardööri Daniel Křetínskýn kanssa on käyty viimeisen 12 kuukauden aikana, ja on selvää, että 46-vuotias voisi ostaa suuren osuuden, jonka uskotaan olevan noin 27 prosenttia. Lähteet ovat vähätelleet ehdotuksia, joiden mukaan kauppa johtaisi automaattisesti siihen, että Kretinsky ostaisi Sullivanin ja Goldin ulos.

Kretinsky tunnetaan “tšekkiläisenä sfinksinä” hänen uskomattoman hienon liiketoimintansa ansioista, ja hän on Sparta Prahan osaomistaja ja puheenjohtaja. Hän on myös asianajaja, ja hänellä on useita muita sijoituksia, mukaan lukien osuudet Royal Mail Groupissa, J Sainsbury Plc:ssä ja ranskalaisessa Le Monde -sanomalehdessä.

West Ham on hylännyt kaksi Nasib Pirijevin johtaman pääomasijoitusyhtiön PAI Capital Ltd:n tarjousta viimeisen 12 kuukauden aikana ja hylännyt yhdysvaltalaisen konsortion tarjoukset viime vuonna. Molemmissa tapauksissa haettiin enemmistöosuutta.

Sullivan ja Gold haluaisivat sijoituksen vähemmistöosakkaalta, joka voi sijoittaa varoja samalla, kun manageri David Moyesin kanssa rakennetaan kahden viime kauden aikana saavutetun edistyksen päälle.

West Ham pelaa Eurooppa-liigassa, on Valioliigassa neljäntenä ja eteni keskiviikkona Carabao Cupin puolivälieriin kaatumalla Manchester Cityn. Korona-pandemia on iskenyt vakavasti jalkapallon talouteen, ja West Ham teki 65 miljoonan punnan tappion toukokuuhun 2020 päättyneellä tilikaudella.

Sopimus, jonka mukaan West Ham muutti Lontoon stadionille, sisältää sopimuksen, jonka mukaan Sullivan ja Gold joutuvat maksamaan taloudellisia sakkoja veronmaksajille, jos seura myydään ennen maaliskuuta 2023. West Ham maksaa 2,5 miljoonaa puntaa vuodessa stadionin vuokraamisesta ja tällä viikolla sai luvan asentaa 2 500 ylimääräistä istuinta, jolloin kapasiteetti nousee 62 500:aan.

Sullivan omistaa 51,5 % West Hamista, Gold 35,1 % ja Tripp Smith -konsortio 10 %, muiden sijoittajien omistaessa 3,4 %.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Valioliiga