Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Nämä 12 joukkuetta taistelevat Qatarin kisapaikasta MM-jatkokarsinnan kautta

Cristiano Ronaldo juhlii voittoa.
AOP

Jalkapallon vuoden 2022 MM-kisojen karsinnat Euroopassa ovat tulleet päätökseen ja kymmenestä alkulohkosta suoran kisapaikan saajat ovat selvillä. Samalla selvisi myös se, mitkä joukkueet joutuvat hakemaan paikkaansa MM-kisoissa jatkokarsintojen kautta, jotka pelataan maaliskuun lopulla 2022. Itse MM-kisat pelataan Qatarissa marras-joulukuussa 2022.

Suoria paikkoja Qatarin MM-kisoihin oli Euroopan MM-karsinnoissa tarjolla jokaiselle lohkovoittajalle, joten kymmenen joukkuetta on nyt selvillä. Nämä ovat hallitseva maailmanmestari Ranska, Hollanti, Sveitsi, Englanti, Kroatia, Belgia, Tanska, Espanja, Saksa ja Serbia.

Euroopasta MM-jatkokarsintoihin jäivät Puola, Pohjois-Makedonia, Ukraina, Venäjä, Turkki, Skotlanti, Wales, Italia, Ruotsi ja Portugali. Näiden lisäksi kaksi kansojenliigan voittajaa pääsivät mukaan ja ne olivat e-lohkossa kolmanneksi tullut Tshekki ja f-lohkossa nelänneksi jäänyt Itävalta.

12 jatkokarsintoihin menevää joukkuetta on rankattu niin, että kuusi eniten pisteitä kerännyttä joukkuetta ovat sijoitettuja ja näistä muodostuu lohkot jatkokarsintoihin. Jatkokarsinnoissa on kolme neljän joukkueen lohkoa, jossa sijoitetut kohtaavat sijoittamattomat välierissä. Näistä voittajat menevät finaaliin ja finaalin voittaja jatkaa kisoihin. Eli Euroopasta yhteensä 13 joukkuetta selvittävät tiensä MM-kisoihin.

Jatkokarsintojen jälkeen on aivan hyvin mahdollista, että esimerkiksi hallitseva Euroopan mestari Italia sekä reilun viiden vuoden takainen Euroopan mestari Portugali jäisivät molemmat ulos kisoista. Tämä on toki todella epätodennäköistä, mutta mikäli joukkueet arvotaan samaan lohkoon, niin varmuudella ainakin toinen suurista Euroopan jalkapallomaista on ulkona kisoista.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Muut