Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Valioliiga

Valioliiga-legenda Ray Kennedy on menehtynyt

Ray Kennedy entinen keskikenttäpelaaja Englanti
AOP

Valioliiga suree pelaajalegenda Ray Kennedyn kuolemaa. Kennedy menehtyi 70-vuotiaana.

Ray Kennedy pelasi Liverpoolissa 393 ottelua vuosina 1974-1981 ja teki 72 maalia. Hän voitti viisi I divisioonan mestaruutta, kolme Euroopan cupia, UEFA Cupin, Liigacupin ja UEFA Super Cupin seurassa. Hän pelasi I divisioonaa myös Arsenalissa ja Swanseassa sekä II divisioonaa Swanseassa ja IV divisioonaa Hartlepoolissa. Hän pelasi myös 17 maaottelua Englannin paidassa. Ray voitti mestaruuden myös Arsenalissa.

Parkinsonin tauti vaikutti Rayn uran jälkimmäiseen vaiheeseen ja jopa hänen loppuelämäänsä. Hän antoi luvan käyttää tarinaansa edistämään julkista kampanjaa tietoisuuden lisäämiseksi taudista. Hänen osallistumisensa Parkinsonin Tautiyhdistykseen johti siihen, että hän tapasi lapsuuden sankarinsa Muhammad Alin.

Manager Lawrie McMenemy kutsui hänet myös valmentamaan Sunderlandissa kaudella 1986–1987, ja hän työskenteli osa-aikaisena valmentajana helmikuusta huhtikuuhun 1987, jolloin hänet ylennettiin ykkösjoukkueen valmentajaksi.

Parkinsonin tauti vaikutti ikävästi myös Kennedyn perhe-elämään. Hänen vaimonsa Jennifer Kennedy jätti hänet lokakuussa 1987, kun Ray löi häntä nyrkillä kasvoihin ja potkaisi hänet alas perheen kodin portaista.

Liverpool ja Arsenal pitivät muisto-ottelun hänen kunniakseen vuonna 1991. Ray julkaisi omaelämäkertansa Ray of Hope vuonna 1993, jonka toinen kirjoittaja oli tohtori Andrew Lees, joka tuolloin hoiti Raytä Parkinsonin taudin vuoksi.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Valioliiga