Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Maajoukkueet

Miesten futsalmaajoukkue EM-lopputurnaukseen valittu

Suomen miesten futsalmaajoukkue
AOP

Miesten futsalmaajoukkue tulevaan EM-lopputurnaukseen on valittu. Suomi osallistuu ensimmäistä kertaa historiassaan futsalin arvokisoihin.

Päävalmentaja Mićo Martić on valinnut joukkueeseen kaksi maalivahtia sekä 12 kenttäpelaajaa. Lisäksi varapelaajiksi on nimetty yksi maalivahti ja kolme kenttäpelaajaa.

– Varapelaajat ovat mukana, jos jotain käy. He tuovat meille samalla hyviä vaihtoehtoja tilanteesta riippuen, Martić kertoo.

Futsalmaajoukkueen runko on pysynyt useita vuosia samana ja se näkyy myös EM-miehistössä. Kokemus oli valttia karsinnoissa ja Martić luottaa siihen myös kisoissa.

– Meillä on kokenut joukkue ja tämä on juuri se joukkue jonka halusin. Toivoin, että kaikki pelaajat olisivat käytettävissä ja iloinen, että näin myös tapahtui. Mielestäni meillä on paras mahdollinen joukkue kasassa. Se tekee valmentajan aina iloiseksi.

Martić pitää EM-kisapaikkaa pitkän työn tuloksena. EM-paikka ei ole vain miesten futsalmaajoukkueen saavutus, vaan koko suomalaisen futsalyhteisön.

– EM-kilpailut ovat hieno osoitus siitä kehitystyöstä, mikä suomalaisessa futsalissa on tapahtunut vuodesta 1998 lähtien. Nyt voimme EM-kilpailuissa esitellä sen työn hedelmiä. Enkä tarkoita vain miesten maajoukkueen suhteen, vaan suomalaisen futsalin kokonaisuudessaan.

– Futsal on ottanut isoja askeleita Suomessa myös koulutuksen, nuorten maajoukkueiden sekä naisten maajoukkueen osalta. Nyt on hyvä hetki näyttää olevamme yksi Euroopan huippumaista futsalissa.

Martić jakaa kiitosta laajalle alalle.

– Haluan kiittää kaikkia niitä, jotka ovat mahdollistaneet tämän. Suomalaisessa futsalissa on paljon sellaisia, jotka eivät välttämättä ole hirveästi esillä, mutta ovat auttamassa lajia eteenpäin omalla panoksellaan. Tämä on myös kaikille heille.

Futsalin EM-kilpailut pelataan Hollannissa Amsterdamissa ja Groningenissa 19.1.-6.2.2022. Suomen lohkossa pelaavat Italia, Kazakstan sekä Slovenia. Suomi viimeistelee EM-kisakuntoaan vielä Eerikkilässä pidettävällä leirillä 13.-17.1.

Suomen joukkue EM-lopputurnaukseen:

Maalivahdit:

Antti Koivumäki, GFT
Juha-Matti Savolainen, KaDy

Pohjapelaajat:

Jani Korpela, MFC Torpedo (RUS)
Jukka Kytölä, KaDy
Mikko Kytölä, KaDy
Olli Pöyliö, Riemu

Laitapelaajat ja pivotit:

Panu Autio, GFT
Miika Hosio, GFT
Jarmo Junno, Vieska Futsal
Juhana Jyrkiäinen, Akaa Futsal
Sergei Korsunov, KaDy
Tuukka Pikkarainen, FC Kemi
Lassi Lintula, KaDy
Iiro Vanha, Akaa Futsal

Varalla:

Kasper Kangas (maalivahti), Henri Alamikkotervo (pohjapelaaja), Jussi Nyström (pohjapelaaja), Jere Intala (pivot)

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Maajoukkueet