Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut sarjat

Jalkapallolegenda Marc Overmars häirintäkohun keskellä – Teoilla vakavat seuraukset

Marc Overmars jalkapallolegenda Hollanti
AOP

Hollantilainen jalkapallolegenda Marc Overmars joutui jättämään työnsä Eredivisie-seura AFC Ajaxin jalkapallotoimintojen johtajana syyllistyttyään seksuaaliseen häirintään.

Eredivisie-seura AFC Ajaxin entinen jalkapallotoimintojen johtaja Marc Overmars jättää Ajaxin välittömästi. Hän teki päätöksen viime päivinä seuran hallintoneuvoston ja toimitusjohtaja Edwin van der Sarin kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen ja kertoi heille aikeestaan. Eroamispäätöksen taustalla ovat hänen lähettämänsä useat epäasialliset viestit seuran naistyöntekijöille.

48-vuotias hollantilainen Overmars vannoi katumustaan Ajaxin tiedotteessa.

– Olen häpeissäni. Minulle esitettiin viime viikolla raportteja käytöksestäni ja kuinka tämä on vaikuttanut muihin. Valitettavasti en tajunnut, että ylitin tämän rajan, mutta se tehtiin minulle selväksi viime päivinä. Tunsin yht’äkkiä valtavaa painetta. Pyydän anteeksi.

– Kenelle tahansa asemassani olevalle tällainen käyttäytyminen on mahdotonta hyväksyä. Nyt minäkin näen sen. Mutta on liian myöhäistä. En näe muuta vaihtoehtoa kuin lähteä Ajaxista. Tällä on suuri vaikutus myös yksityiseen tilanteeseeni. Siksi pyydän kaikkia jättämään minut ja perheeni rauhaan, hollantilainen suri.

Overmars oli toiminut Ajaxin jalkapallotoimintojen johtajana kesästä 2012 lähtien. Hänet nimitettiin hiljattain uudelleen uudelle toimikaudelle 30.6.2026 saakka.

Ajaxin hallintoneuvoston puheenjohtaja Leen Meijaard on tapahtuneesta myös pahoillaan.

– Tämä on dramaattinen tilanne kaikille, jotka ovat millään tavalla mukana tässä. Se on tuhoisaa naisille, jotka ovat joutuneet käsittelemään käyttäytymistä. Kun kuulimme uutisen tästä, toimimme välittömästi, harkitsimme huolellisesti ja punnitsimme, mikä oli paras tapa edetä – kaikki yhteistyössä toimitusjohtaja van der Sarin kanssa ja ulkopuolisen asiantuntijan avustamana.

– Marc on luultavasti paras jalkapallojohtaja, joka Ajaxilla on ollut. Päivitimme ja pidensimme hänen sopimustaan ​​syystä. Mutta valitettavasti hän on todella mennyt yli linjan, joten johtajana jatkaminen ei ollut vaihtoehto, kuten hän tunnusti itsekin. Se on äärimmäisen tuskallista kaikille. Haluan ilmaista toiveeni, että kaikille asianosaisille annetaan rauhaa ja yksityisyyttä käsitellä tätä.

Ajaxin toimitusjohtaja van der Sar tukee Meijaardin sanomaa.

– Pidän tilannetta kauhistuttavana kaikkien kannalta ja olen samaa mieltä Meijaardin sanoista. Tunnen roolissani myös vastuun auttaa kollegoita. Turvallinen urheilu- ja työilmapiiri on erittäin tärkeä. Kiinnitämme tähän vielä enemmän huomiota lähitulevaisuudessa.

– Olemme Marcin kanssa pelanneet yhdessä 1990-luvun alusta, ensin Ajaxissa ja sitten maajoukkueessa ja olemme olleet kollegoita Ajaxin johdossa nyt lähes kymmenen vuoden ajan. Nyt siihen tuli erittäin äkillinen loppu. Työskentelemme täällä Ajaxissa erittäin upeiden asioiden eteen, joten tämä uutinen on myös isku kaikille, jotka välittävät Ajaxista.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut sarjat