Teemu Pukki ei pystynyt auttamaan Norwichia voittoon – Valioliigan sarjakärki näytti kovuutensa

Teemu Pukki ja Ruben Dias City Norwich

Teemu Pukin edustama Norwich joutui taipumaan lauantain Valioliiga-kierroksen päättäneessä ottelussa Manchester Citylle tylyin lukemin. Kahteen tämän kauden Valioliiga-otteluun Cityä vastaan Norwich ei onnistunut tekemään maalia.

Norwich taipui odotetusti lauantain Valioliiga-kierroksella Manchester Cityn käsittelyssä. City oli ottelussa selvin 3-0 -lukemin vahvempi Phil Fodenin yhdellä ja Raheem Sterlingin kolmella maalilla. Teemu Pukki sai pelata täyden peliajan Norwichin riveissä.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli selvää vieraiden hallintaa eikä se otteluita seuranneita ihmisiä varmasti yllättänyt. City onnistui kuitenkin vain kertaalleen maalinteossa ensimmäisellä jaksolla, kun reilun puolen tunnin pelin jälkeen Sterling iski illan ensimmäisensä ohittaen Angus Gunnin.

City karkasi heti toisen jakson alussa tavoittamattomaan 2-0 -johtoon, kun englantilaishyökkääjä Foden iski vuoden 2022 ensimmäisen maalinsa. 20 minuuttia ennen täyttä aikaa Sterling naulasi illan toisensa, kun hyökkääjä puski puolustaja Ruben Dias syötti pallon kulmapotkun jälkeen Sterlingille, joka sijoitti pallon reppuun.

Vieraille tarjoutui vielä täyden peliajan lopussa loistava mahdollisuus 4-0 -maaliin, kun joukkueelle vihellettiin rangaistuspotku. Sterling asettui laukomaan rangaistuspotkua, mutta Gunn torjui hyökkääjän yrityksen. Jälkitilanteesta Sterling kuitenkin iski pallon maaliin ja viimeisteli hattutempun.

Norwichin kausi jatkuu viikon päästä Liverpoolin vieraana. Norwich joutuu pleamaaan Liverpoolia vastaan kahdesti kahden viikon sisään, sillä FA Cupissa joukkueet kohtaavat maaliskuun alussa. Manchester City pelaa tiistaina Mestarien liigan pudotuspelivaiheen ensimmäisen ottelun Sporting Lissabonia vastaan vieraissa. Valioliigassa seuraava ottelu on Tottenhamia vastaan ensi lauantaina kotikentällä.