Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Veikkausliigan Honka vahvistaa junioriorganisaationsa yhteistyöverkostoa

Honka - KuPS
AOP

Veikkausliiga-joukkue Hongan edustusjoukkuetta pyörittävä Esport Honka Oy ja seuran taustaorganisaatio FC Honka Ry ovat solmineet yhteistyösopimuksen espoolaisseura Leppävaaran Pallon kanssa. Yhteistyösopimus astui voimaan 7.2.2022.

Hongan ja Leppävaaran Pallon yhteistyön tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle pelaajalle yksilöllisesti paras ja laadukkain mahdollinen, kansainväliseen jalkapalloon tähtäävä pelaajapolku Honka Akatemiassa, sekä tukea LePa:n kilpajoukkuetoiminnan kehittymistä.

LePa rakentaa potentiaalisimpien pelaajiensa pelaajapolun kulkemaan Honkaan U12-ikävaiheessa. Tämän sopimuksen sisältö on pelaajapolun osalta vastaava kuin jo aiemmin julkaistu sopimus Etelä-Espoon Pallon ja Hongan välillä.

Hongan akatemiasta seuraavan tason toimintaa järjestetään kaikissa kolmessa seurassa. Myös tällä toisella tasolla tehdään yhteistyötä ja kantavana ajatuksena joka tasolla on löytää jokaiselle pelaajalla parhaiten sopiva joukkue.

Espoolainen seurayhteisö tarjoaa korkeimman tason toimintaa U12-U15-ikäluokissa Espoon Palloseuran, FC Espoon ja Hongan nuorisourheiluvaiheessa.

– On hienoa päästä rakentamaan yhteistyötä yhden Suomen huipulla olevan jalkapalloseuran kanssa. Tämä yhteistyö tukee kokonaisvaltaisesti koko LePan seuratoiminnan kehittämistä. LePan toimintaa kehitetään koko ajan määrätietoisesti kohti ammattimaisempaa seuratoimintaa.

– Honka-yhteistyön kautta saamme varmasti paljon arvokasta tukea ja oppia meidän toimintamme laadun parantamiseen jokaisella tasolla, LePan toiminnanjohtaja Jari Kujala taustoittaa.

Hongan valmennuspäällikkö Kimmo Eronen on samoilla linjoilla Kujalan kanssa.

– Tämä yhteistyö on erittäin looginen kahden tärkeimmän seurayhteistyön asian, eli seurojen profiilien ja maantieteen kannalta. Tämän vahvan perustan kautta uskon, että yhteistyö tulee pitkällä aikajänteellä vahvistamaan merkittävästi molempien seurojen pelaajakehitystoimintaa ja identiteettiä.

Uuden sopimuksen sisältö on käyty läpi FC Espoon kanssa ja hyvä yhteistyö espoolaisten jalkapalloseurojen kesken jatkuu.

Yhteistyön käynnistämisellä jo selvä sävelet

Yhteistyö käynnistyy vuonna 2011 syntyneiden ikäluokasta. U12 FC Honka Akatemia rakennetaan Hongan ja yhteistyöseurojen pelaajista, sekä mahdollisten ulkopuolisten pelaajien pohjalta, yhdessä kehitetyn pelaajatarkkailuprosessin mukaisesti.

Nuorisourheiluvaiheen U12-U15-ikäluokkien osalta kehitetään vuoden 2022 aikana säännöllisen yhteistyön toimintamalli. 11-vuotiaat ja nuoremmat pelaajat pelaavat lähtökohtaisesti aina kasvattajaseurassaan ja lapsiurheiluvaiheessa suositaan pelaajan lähiseuraa.

Yhteistyö vahvistaa espoolaista pelaajakehitystä

LePa ja EsPa rakentavat potentiaalisimpien pelaajiensa pelaajapolut kulkemaan Honkaan, mikä osoittaa Hongan valmennuspäällikkö Erosen mukaan heiltä poikkeuksellisen valistunutta profiloitumista seurakentässä.

– Koemme tästä todella isoa vastuuta, haluamme olla luottamuksen arvoisia ja saada yhteistyön toimimaan myös käytännössä korkealla tasolla, Eronen sanoo.

LePassa ollaan innoissaan uudesta yhteistyökuviosta.

– On mahtavaa päästä tekemään yhteistyötä Hongan kanssa. Urheilupuolen osalta sopimus Hongan kanssa mahdollistaa LePan ikäluokkien edistyneimmille pelaajille huippupelaajapolun sekä tytöissä, että pojissa aina aikuisten pääsarjatasoille asti.

– Merkittävänä asiana pidämme, että yhteistyöllä on mahdollista kehittää myös LePan omaa kilpailullisuutta, LePan valmennuspäälliköt Otto Oja ja Timo Rönkkö kertovat.

Myös Hongassa odotetaan uutta mielenkiinnolla.

– Espoolainen laaja ja monimuotoinen seurayhteisö elää ja kehittyy. Suuressa perheessä yhteistyön tasoja ja muotoja on monia. Kaikille seuroille on aina olemassa oma paikka ja rooli.

– Olemme erittäin iloisia siitä, että Tapiolan pohjoinen naapuri Leppävaara tulee entistäkin lähemmäksi.  Tervetuloa mukaan tähän hieman tiiviimpään tarinaan LePa, Esport Hongan puheenjohtaja Färid Ainetdin ja manageri Hexi Arteva toivottavat.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Muut