Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Mestarien liiga

Mestarien Liigan finaalia vaaditaan siirrettäväksi pois Venäjältä

jalkapallon Mestarien Liiga
AOP

Mestarien Liigan tämän kauden finaali on tarkoitus pelata Pietarissa Venäjällä. Nyt pelin toteutuminen aiotusti on kuitenkin vaakalaudalla Venäjän aloitettua sotatoimet Ukrainassa.

Tämän kauden Mestarien Liigan finaali on määrä pelata Venäjän Pietarissa 28. toukokuuta. Euroopan jalkapalloliitto UEFA:a kuitenkin painostetaan siirtämään peliä, koska Venäjän presidentti Vladimir Putin tunnusti Itä-Ukrainan separastistialueiden, Donetskin kansantasavallan ja Luhanskin kansantasavallan, itsenäisyyden ja siirrätti Venäjän armeijan joukkoja alueille.

UEFA on kommentoinut, ettei se vie ottelua Venäjältä.

– UEFA seuraa tilannetta jatkuvasti ja tarkasti. Tällä hetkellä ei ole suunnitelmia muuttaa tapahtumapaikkaa, liiton tiedotteessa todettiin.

UEFA on kuitenkin aiemminkin siirtänyt tapahtumia suhteellisen lyhyellä varoitusajalla, mukaan lukien kaksi edellistä Mestarien Liigan finaalia. Kauden 2021 finaali oli myös määrä pelata Pietarissa, mutta se pelattiin lopulta Portugalin Portossa korona-matkustusrajoitusten vuoksi. Myös vuoden 2020 finaali siirrettiin Turkin Istanbulista Portugalin Lissaboniin koronan vuoksi.

Iso-Britannian pääministeri antoi painavan lausunnon

Iso-Britannian pääministeri Boris Johnson kommentoi tilannetta tiistaina.

– Tänä kriittisenä hetkenä on ehdottoman tärkeää, että presidentti Putin ymmärtää, että toimensa tulevat olemaan katastrofi Venäjälle.

– Maailman vastauksesta siihen, mitä hän on tehnyt jo Donbasissa, on selvää, että hän päätyy Venäjään, joka on köyhempi niiden pakotteiden seurauksena, joita maailma toteuttaa.

Johnsonin mukaan Venäjä tulee olemaan entistä onnettomammassa tilanteessa. Johnson kertoi myös toivovansa, että Venäjä vetäytyy, eikä hyökkää.

– Venäjä, joka on eristäytyneempi, Venäjä, jolla on paariastatus – ei mahdollisuutta järjestää jalkapalloturnauksia Venäjällä, joka hyökkää suvereeneihin maihin.

– Venäjä, joka on mukana verisessä ja heikentävässä konfliktissa kanssaslaavilaismaan kanssa. Mikä kauhistuttava tulos presidentti Putinille.

Venäjällä viitataan kintaalla brittien kommenteille

Pietarin paikallisen järjestelykomitean johtaja Aleksei Sorokin kommentoi uutistoimisto TASS:lle vähättelevään sävyyn Johnsonin kommentteja.

– Emme kiinnitä huomiota erilaisiin brittimedian kommentteihin. Olemme käsitelleet tätä viimeiset 15 vuotta – vuodesta 2008, jolloin meiltä väitettiin vietävän jotain.

Sorokinin mukaan UEFA ei ole antanut mitään merkkejä muutosaikeista.

– UEFA on suurin kansainvälinen urheilujärjestö, se toimii poliittisen kontekstin ulkopuolella. Järjestelytoimikunnassa ja UEFA:ssa ei käyty keskusteluja tästä aiheesta. Valmistaudumme finaaliin suunnitellusti. Odotamme yli 50 000 ulkomaista fania saapuvaksi.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Mestarien liiga