Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Brittiläinen asiantuntija otti kovasanaisesti kantaa päävammoihin – Vaatii välittömiä muutoksia

jalkapallo
AOP

Brittiläinen päävammoihin erikoistunut hyväntekeväisyysjärjestö Headway arvostelee kovin sanoin brittiläisten jalkapallopiirien haluttomuutta tehdä pelaajia päävammoilta suojaavia ratkaisuja.

Brittiläinen päävammoihin erikoistunut hyväntekeväisyysjärjestö Headway jatkoi kritiikkiään Iso-Britannian jalkapalloviranomaisia ​​kohtaan jatkuvista viivästyksistä toimenpiteiden täytäntöönpanossa, joilla suojeltaisiin pelaajia aivotärähdyksen riskiltä ja tarjottaisiin tukea entisille pelaajille, jotka kärsivät dementiasta.

Uusin päävammakohu lähti Isossa-Britanniassa liikkeelle lokakuussa kuolleen MM-voittajan Nobby Stylesin kuoleman jälkeen, kun hänen perheensä sanoi, että jalkapallon “täytyy käsitellä dementia-skandaalia” lajissa ja että pelaajille on liian vähän tukea. Styles oli viides Englannin MM-kultaa voittaneen joukkueen jäsen, jolla on diagnosoitu dementia.

Samaan aikaan Kansainvälisen jalkapalloliiton IFAB:n hallitus, joka päättää lajin sääntömuutoksista, ilmoitti, että aivotärähdysvaihtopelaajien kokeilut alkavat tammikuussa “kaikissa kilpailuissa, jotka ovat kiinnostuneita osallistumaan”. Headway pitää tätä liian vähäisenä toimenpiteenä.

– Tuemme täysin entisten pelaajien perheitä, jotka vaativat lisää tukea. On hienoa sanoa, että tarvitaan lisää todisteita, jotta voidaan täysin ymmärtää ongelman laajuus ja pääpelaamisen riski jalkapallon nykyaikana, mutta nyt on jo todistettu yhteys dementian ja jalkapallon välillä, Luke Griggs, Headwayn varatoimitusjohtaja painotti.

Griggsiä ärsyttää lajiväen suhtautuminen päävammoihin.

– Ei voi olla oikein, että perheet, kuten Stylesit ja Astlet, ja monet muut, joutuvat anomaan lisää apua lajilta, mies totesi.

Headway seuraa tuskastuneena muutosprosessin hitautta

Headway kommentoi myös aivotärähdysvaihtopelaajien käyttöönoton viivästystä. Yhdistyksen mukaan edes väliaikaiset vaihtopelaajat vähentäisivät pelaajien riskiä saada traumaattisia aivovammoja.

– Headway on vuosia vaatinut jalkapalloa ottamaan aivotärähdykset vakavammin. Näihin vaatimuksiin on vastattu jatkuvalla lykkäämisellä ja viivyttelyllä sekä käsittämättömällä haluttomuudella oppia muista urheilulajeista, jotka ovat onnistuneet ottamaan käyttöön tilapäisiä aivotärähdysvaihtopelaajia.

Headwayn mukaan kyse ei suinkaan ole muutoksentekokyvyttömyydestä.

– Jalkapallo osoitti, että se pystyy nopeasti muuttumaan, kun se otti käyttöön viiden vaihtopelaajan säännön korona-sulkujen ajaksi suojellakseen pelaajien hyvinvointia. Kysymys kuuluu, jos se pystyy estämään lihasvamman, miksi se ei tekisi välitöntä muutosta estääkseen aivovamman?

Yhdistys on huolissaan jalkapallon kehityssuunnasta.

– Vaikka toivomme, että asiat alkavat vihdoin kehittyä oikeaan suuntaan, olemme huolissamme raporteista, jotka viittaavat siihen, että kokeilut sisältävät pysyviä vaihtoja tilapäisten sijasta, mikä antaisi mahdollisuuden ulkopuolisille arvioinneille.

– Koska mahdolliset aivotärähdyksen vaihtosäännöt tulevat voimaan vasta ensi kaudella Isossa-Britanniassa, pelaajat jäävät tarpeettoman riskin kohteeksi, yhdistys painottaa tiedotteessaan.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut