Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut sarjat

Ukrainalaiset jalkapalloammattilaiset tuomitsivat lujasanaisesti hyökkäyksen kotimaataan kohtaan

Oleksandr Zintshenko puolustaja Manchester City
AOP

Ukrainalaisjalkapalloilijat Roman Zozulya ja Oleksandr Zintshenko ovat ottaneet kovasanaisesti kantaa sosiaalisessa mediassa Venäjän aloittamasta sodasta Ukrainaa vastaan.

Espanjan Segunda Divisiónissa CF Fuenlabradaa edustava hyökkääjä Roman Zozulya painotti kannanotossaan, että Ukraina on ennenkin kohdannut sortoa ulkopuolisilta tahoilta.

– Emme ole koskaan olleet veljellisiä kansoja, koska veljet eivät yritä määrätä alemmuuskompleksia ja tarvittaessa heittää silmukkaa kaulaansa. Olemme aina olleet luu kurkussa useimmille “suurille ja mahtaville” hallitsijoille. Eri historiallisina aikoina he ovat yrittäneet alistaa meidät, näännyttää, vainota, vangita ja tappaa meidät oikeudesta puhua äidinkieltämme, ilmaista asemaamme ja pyrkiä itsenäisyyteen.

– Ja mitä enemmän he puristivat sidettä silmillään, sitä kovemmin me selvisimme siitä. Meillä ei ole koskaan ollut Tukholman oireyhtymää, olemme aina hylänneet heidän väkivaltaisuutensa ja kontrollinsa. Ukrainan lähihistoriassa olemme osoittaneet tämän kerran vuosikymmenessä Maidanilla, hyökkääjä ryöpytti Venäjää.

Osansa sai myös Venäjän presidentti Vladimir Putin.

– Sen sijaan naapurimme pelkäävät nostaa päätään ja protestoida mielisairaalle kuninkaalle. Tietysti on tietoisia venäläisiä, jotka ovat toistuvasti ilmaisseet tukensa meille, mutta heitä on kriittisen vähän. Suurin osa on propagandan zombifioimaa biomassaa. Mutta heidän valintansa on elää pelossa ja masennuksessa. Emmekä ole matkalla heidän kanssaan.

Hyökkääjä korosti myös ukrainalaisten rauhanomaisuutta.

– Olemme rauhallinen kansakunta, jolla ei ole suunnitelmia hyökätä ketään vastaan. Meillä on tarpeeksi ihmisiä ja maitamme, mutta emme anna niitä jollekin hullulle.

Zozulyan mukaan Venäjä on ollut koko Itä-Ukrainan sodan syypää ja alullepanija.

– Sodan kahdeksantena vuonna koko maailma näki vihdoin läpi ja ymmärsi, että Ukrainassa ei ole sisällissotaa, että olemme hillinneet Venäjän aggressiota kahdeksan vuotta, emmekä anna sen levitä koko Eurooppaan. Tämän hinta oli 15 000 henkeä.

– Siksi maailman on ymmärrettävä toinen totuus, että Putin on Adolf Hitlerin reinkarnaatio. Ja hänen suunnitelmansa ovat kunnianhimoisemmat kuin Ukrainan valtaaminen. Siksi on tärkeämpää kuin koskaan, että maailma yhdistyy ja määrää taloudellisia pakotteita tälle kirotulle hallinnolle.

Hyökkääjä uskoo myös Ukrainan asevoimien pärjäämiseen.

– Olen varma, että asevoimamme selviytyvät fyysisen vastustuksen kanssa, koska armeijamme luonne on taottu teräksestä. Voittomme on lähellä, samoin kuin Kremlin pahuuden lumoava loppu. Uskon Ukrainaan, uskon voittoon, uskon Ukrainan armeijaan!

Myös Oleksandr Zintshenko latoi kovaa tekstiä

Manchester Cityn laitapuolustaja Oleksandr Zintshenko oli samoilla linjoilla maanmiehensä kanssa Instagram-julkaisussaan.

– Toivon sinulle tuskaisinta kuolemaa, hirviö, Zintshenko kirjoitti julkaisuun, jossa oli mukana Putinin kuva.

Kuva poistettiin pian julkaisun jälkeen Instagramista. Zintshenko väittää, että sosiaalisen median palvelu olisi sensuroinut kuvan. Ukrainalaisen aiempi julkaisu on vielä näkyvissä.

– Koko sivistynyt maailma on huolissaan maani tilanteesta. En voi piiloutua ja jättää sanomatta mielipidettäni. Kuvassa näkyy minun maani, jossa synnyin ja kasvoin. Maa, jonka värejä edustan kansainvälisillä areenoilla. Maa, jota yritämme valaista ja kehittää.

– Maa, jonka rajojen tulee olla loukkaamattomia. Maani kuuluu ukrainalaisille, ja kukaan ei voi muuttaa sitä. Emme anna koskaan periksi. Rakkautta Ukrainalle, Zintshenko painotti.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut sarjat